GuidePedia

0

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τα ψέματα τέλειωσαν και η Τουρκία αδίστακτη και προκλητική προχωρεί και νομότυπα εν μέσω της γενικής ελληνικής αδιαφορίας, (αλήθεια σε μια κατοχική Ελλάδα ποιος θα ασχοληθεί με τέτοια θέματα;) στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε μουσουλμανικό τέμενος χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Αντίθετα στην μνημονιακή και προπαντός «αντιρατσιστική» Ελλάδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να γεμίσουν τις πόλεις τους με μιναρέδες και άλλα μουσουλμανικά ιδρύματα.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Habertürk, (3/5), ο ανεξάρτητος (και αυτό έχει την σημασία του), βουλευτής της περιοχής του Burdur, Hami Yıldırım, κατέθεσε στην τουρκική βουλή σχετικό νομοσχέδιο για την μετατροπή της αγίας Σοφίας σε τζαμί, εν όψει και της προαναγγελθείσας προσευχής που προτίθεται να κάνει ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, στις 29 Μαΐου, επέτειο της άλωσης μιμούμενος τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή.
Έτσι, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα, 80 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, με το νομοσχέδιο αυτό που κατέθεσε ο Τούρκος βουλευτής επανέρχεται στην μουσουλμανική του ταυτότητα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι Τούρκοι, αδιαφορώντας για πιθανές διεθνείς αντιδράσεις για την νέα αυτή τουρκική πρόκληση με διεθνείς διαστάσεις.

Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η Habertürk, έχει τρία βασικά άρθρα τα οποία συνοπτικά είναι τα εξής:
1) Η Αγία Σοφία θα ανοίξει τις πύλες σαν μουσουλμανικό τέμενος στην μουσουλμανική λατρεία.
2) Η απόφαση της μετατροπής της σε μουσουλμανικό τέμενος θα τεθεί σε ισχύ άμα την επίσημη δημοσίευση του νομοσχέδιου.
3) Η εκτέλεση της απόφασης θα γίνει από το υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Τούρκος βουλευτής αιτιολογώντας την απόφαση του να καταθέσει το νομοσχέδιο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επικαλέστηκε ιστορικούς λόγους και φυσικά αναφέρθηκε στην ιστορική κίνηση του Μωάμεθ του Πορθητή ο οποίος μόλις εισήρθε νικητής στην Κωνσταντινούπολη κατευθύνθηκε στην Αγία Σοφία και εκεί τέλεσε τη πρώτη μουσουλμανική προσευχή ανακηρύσσοντας το ναό σε μουσουλμανικό τέμενος.
Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτό να τελούνται μουσουλμανικές προσευχές έξω από την Αγία Σοφία και στον περίγυρο της και να απαγορεύεται οι πιστοί μουσουλμάνοι να εισέρχονται μέσα στον ναό για να προσευχηθούν σύμφωνα με το ισλαμικό τυπικό. Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο Τούρκος βουλευτής και για να είμαστε συνεπείς στην ιστορία, γίνεται η κατάθεση αυτού του σχεδίου νόμου σύμφωνα με το οποίο η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης ξαναγίνεται τζαμί και παραδίδεται στους μουσουλμάνους για προσευχή και λατρεία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι και ο περίγυρος της Αγίας Σοφίας με όλα τα κτίσματα που υπάρχουν θα τεθούν υπό την νέα μουσουλμανική αρχή που θα διοικεί και θα διαχειρίζεται το κτιριακό συγκρότημα του ιστορικού ναού.

Όπως βλέπουμε οι Τούρκοι προσχωρούν απτόητοι σε αυτή την ιστορική και θρησκευτική ασέλγεια διαβλέποντας πως μια ανίσχυρη Ελλάδα και μια κατοχική ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να αντιδράσει σε αυτή την προκλητικότατη κίνηση με διεθνείς διαστάσεις.

Κι ενώ κάποιοι υποστήριζαν πως η Αγία Σοφία θα ξαναγίνονταν χριστιανικός ναός, τώρα βλέπουμε ότι όχι μόνο διαψεύδονται όλες οι ελπίδες τους αλλά μέσα στο ιστορικό αυτό κτίσμα με τις ευλογίες του φιλέλληνα, (για κάποιους ανόητους), Ερντογάν, θα ακούγονται ξανά οι κραυγές των ιμάμηδων και τον χοτζάδων, ενώ εμείς θα λιβανίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους που παράνομα έχουν εισέρθει στην χώρα μας κτίζοντας τους τζαμιά για όλες τις ανάγκες τους.

Φαίνεται ήρθε ο καιρός να… μαθαίνουμε και εμείς το… «Λα ιλάχ ιλ Αλλάχ»!

Καημένη Ελλάδα του πλεονάσματος της ηλιθιότητας και του σαξές στόρυ της μεγάλης προδοσίας σου και… εις «ανωτέρα»!!!

Σχόλιο ιστολογίου: Η πρόταση αυτή καθεαυτή ελάχιστη σημασία έχει, έως την ψήφισή της. Πιθανόν να είναι ένα κόλπο του Ερντογάν, που θέλει να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του τους ισλαμιστές της Τουρκίας, έστω και να καταμετρήσει την πιθανή αύξηση της πολιτικής του ισχύος μέσα από μία τέτοια απόφαση (που δεν είναι απαραίτητο ότι θα υλοποιηθεί, αλλά θα διαφημισθεί επαρκώς, για να καταδείξει τις "προθέσεις" του τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος ξέρει πως για να γίνει πρόεδρος της Τουρκίας θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη συναίνεση (επί της κάλπης) από τους πολίτες της χώρας του.. Όμως, σε περίπτωση που νομοθετηθεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί το ποιός χρηματοδοτεί την συγκεκριμένη προκλητική απόφαση της Τουρκίας. Κι αυτό, επειδή είναι δεδομένο πως μία τέτοια μετατροπή, θα επιφέρει σημαντικότατη μείωση εσόδων στην τουρκική οικονομία, αφού σε πολλά εκατομμύρια μετρώνται οι ετήσιοι επισκέπτες της Αγίας Σοφίας. Άρα, ποιός χρηματοδοτεί μία τέτοια απώλεια εσόδων του τουρκικού δημοσίου;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top