GuidePedia

0
Image

Από το 2008 όταν το NATO έθεσε το θέμα να βάλει κάτω από την “ασπίδα” του την Ουκρανία , οι αμερικανοί και η Συμμαχία προετοιμάζονταν γι΄ αυτά που ζούμε σήμερα στην χώρα αυτή.

Στα απόρρητα έγγραφα που αποκάλυψαν τα wikileaks περιλαμβάνεται και μια αναφορά του αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα, η οποία σ΄ ένα σημείο της μοιάζει…προφητική. Ο William Burns γράφει στην ανάλυσή του.

“Οι φιλοδοξίες του NATO για ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας αγγίζουν μια πολύ ευαίσθητη χορδή της Ρωσίας και γεννούν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Δεν είναι μόνο ότι η Ρωσία το αντιλαμβάνεται ως περικύκλωσή της, και ως προσπάθεια για να υπονομευτεί η επιρροή της στην περιοχή, αλλά φοβάται για απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες συνέπειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σοβαρά τα ρωσικά συμφέροντα ασφαλείας.
Οι εμπειρογνώμονες μας λένε ότι η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα ότι οι ισχυρές διαφωνίες στην Ουκρανία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, με ένα μεγάλο μέρος της ρωσικής κοινότητας να είναι ενάντια στην ένταξη, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία ή στη χειρότερη περίπτωση, σε εμφύλιο πόλεμο.
Σε αυτό το ενδεχόμενο, η Ρωσία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παρέμβει. Και η Ρωσία δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπη με αυτή την απόφαση”.



Όλα μοιάζουν να έχουν επαληθευτεί εκτός από το τελευταίο. Η Ρωσία του Πούτιν έκανε ουσιαστικά επέμβαση στην Ουκρανία και τώρα η Δύση και το NATO είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο για ενδεχόμενη δεύτερη πιο σκληρή και αποφασιστική επέμβαση.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top