GuidePedia

0


Το αυτονομιστικό κόμμα DEB στην Θράκη, έχει την μέγιστη στήριξη της Τουρκίας για να ξεκινήσει μία ευρεία επίθεση (χωρίς όπλα) στην Ελλάδα

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Τα… ρέστα της παίζει η Άγκυρα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να επιτύχει στις κάλπες το πείραμα της καθόδου αυτόνομου μειονοτικού συνδυασμού στη Θράκη.

Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, πράκτορες της Τουρκίας με αυτοκίνητα που φέρουν συμβατικούς αριθμούς πινακίδων της γειτονικής χώρας, αλωνίζουν στις πομακικές περιοχές και εξαγοράζουν ψηφοφόρους με διάφορα ποσά που αντιστοιχούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους: σε εξόφληση δανείων στις τράπεζες, σε ανάγκες συγγενών τους στο εξωτερικό, σε έξοδα παιδιών που σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια.
Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, είναι σαφείς και συγκεκριμένες: ο τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, έλαβε αυτές τις ημέρες τρία τσεκ με έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ήταν 500.000 ευρώ, το δεύτερο 250.000 ευρώ και το τρίτο επίσης 250.000 ευρώ.


Το στρατηγείο στο οποίο οργανώνονται τόσο η γιγαντιαία κινητοποίηση μεταφοράς μουσουλμάνων ετεροδημοτών από την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα στη Θράκη, όσο και η διανομή των απόρρητων κονδυλίων σε αδύναμους μουσουλμάνους, έχει εγκατασταθεί λίγα μέτρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην Αδριανούπολη. Εκεί η τουρκική κυβέρνηση εγκατέστησε σχετικά πρόσφατα κρατικές υπηρεσίες που ασχολούνται συστηματικά με όλες τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων: την υπαγόμενη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, «Υπηρεσία Αποδήμων Τούρκων Εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων», την αντίστοιχη με την ελληνική Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), και το κλασικό παράρτημα της γραφειοκρατίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Για να αναβαθμίσει, μάλιστα, το συμβολισμό ο Ερντογάν τοποθέτησε στην κυβέρνησή του αντιπρόεδρο Τούρκων Αποδήμων, ο οποίος προ έτους επισκέφθηκε την Κομοτηνή και ασχολήθηκε με την μεταφορά ενός ταλαίπωρου υπέρβαρου τσιγγάνου σε νοσοκομείο της Άγκυρας, προκειμένου να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον της χώρας του για όλες τις εθνοτικές ομάδες της μειονότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα δε –σχετικό ενσταντανέ φιλοξενείται στην ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα tourkikanea.gr που συντηρεί με δικές της δαπάνες η ομάδα του Αντιφωνητή με επικεφαλής τον πατριώτη ακτιβιστή Κώστα Καραΐσκο- ήρθε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία ανώτατου στελέχους της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων Εξωτερικού με τον πρόεδρο του αυτονομιστικού Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην Κομοτηνή, Μουσταφά Αλή Τσαβούς.


Το σχέδιο “Ημισέληνος” που έχει ως τελικό στόχο να καταγραφεί το μειονοτικό κόμμα ως πρώτη ή δεύτερη δύναμη σε επίπεδο νομών Ροδόπης και Ξάνθης την ερχόμενη Κυριακή έχει δύο σημαντικά σκέλη:
Το πρώτο είναι οι μαζικές εξαγορές ψηφοφόρων ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη μειονοτική συσπείρωση και το ποσοστό του, βοηθούσης και της αποχής, να φθάσει το 2%.
Το δεύτερο είναι η μεταφορά ετεροδημοτών από την Τουρκία με καραβάνια από πούλμαν που θα περάσουν τα σύνορα την ημέρα των εκλογών. Στόχος να μεταφερθούν 10.000 ψηφοφόροι.

Αντίστοιχη κινητοποίηση μουσουλμάνων γίνεται στα ελληνικά προξενεία ευρωπαϊκών πρωτευουσών που θα δημιουργηθούν ειδικά εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές.

Οι πράκτορες της Άγκυρας με την καθοδήγηση του Προξένου εκμεταλλεύονται αυτές τις ημέρες την πλήρη απουσία του κράτους από τις Πομακικές περιοχές- θα αποκαλύψουμε πολλά γι αυτό αλλά εθνικοί λόγοι επιβάλλουν μετά τις εκλογές- και μοιράζουν στους δυστυχείς μουσουλμάνους...

«Τουρκικό κοινωνικό μέρισμα»


Την καταγραφή των αναγκών εκάστης οικογένειας έκαναν σε τεφτέρια, λες και βρισκόμαστε στην.. Τουρκοκρατία- οι ιμάμηδες των ψευτομουφτήδων στα καφενεία των χωριών αμέσως μετά την προσευχή στα τζαμιά. Οι ιμάμηδες μολονότι θρησκευτικοί λειτουργοί λειτουργούν στην πράξη ως κομματάρχες της Αγκυρας και αυτό εξηγεί την λυσσώδη αντίδραση του κόμματος DEP στον διορισμό ιμάμηδων από την ελληνική πολιτεία.
Η λίστα με τις ανάγκες των ψηφοφόρων διαβιβάστηκε στο Προξενείο, εκτιμήθηκε το συνολικό ύψος που απαιτείται για τις εξαγορές και διατέθηκε σε τρεις δόσεις ως έκτακτη χρηματοδότηση από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών το «ασήμαντο» για την τουρκική διπλωματία ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Γράφουμε «ασήμαντο» γιατί ο συνολικός προϋπολογισμός του Προξενείου Κομοτηνής το οποίο αλωνίζει αυτές τις μέρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Θρακικής επικράτειας-και στον Έβρο γίνονται εξαγορές ψηφοφόρων - ανέρχεται σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες σε 30 εκατομμύρια ευρώ (και σε αυτό το θέμα θα αναφερθούμε μετεκλογικά και κάποιοι στην οδό Ακαδημίας, αν βρίσκονται ακόμη στο γραφείο τους, θα τρέχουν να κρυφτούν).

Παρά την γιγαντιαία κινητοποίηση που παρατηρείται η αναβίωση του εθνικισμού με την κάθοδο του αυτόνομου μειονοτικού κόμματος συναντά αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό-φωτισμένο τμήμα της μειονότητας που αντιδρά στις πρακτικές αυτές και δεν θέλει να ακολουθήσει την οδό του φανατισμού.

«Δεν θέλουμε να γυρίσουμε είκοσι χρόνια πίσω» λένε. Γι αυτό δεν θα είναι έκπληξη αν το κόμμα Σαδίκ έχει σημαντικές διαρροές στα αστικά κέντρα. Είναι όμως τέτοια η πολυδιάσπαση των ελληνικών κομμάτων και τόσο χαμηλά τα ποσοστά που θα κινηθούν μεθαύριο ώστε το αυτόνομο κόμμα δεν θα δυσκολευθεί να πιάσει την πρώτη θέση στην Θράκη την βραδιά της εκλογής.

Εκκωφαντική σιωπή


Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι η ανοχή που δείχνει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος στην εξέλιξη αυτή η οποία θα σκιάσει την βραδιά των εκλογών. Επικρατεί εκκωφαντική σιωπή. Ακούγονται πολλά. Και για τα κυβερνητικά κόμματα και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα δύο κυβερνητικά κόμματα λέγεται ότι ανταλλάσει στο παρασκήνιο την ανοχή του για την κάθοδο του DEP με την στήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη του το βράδυ της Κυριακής. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιό από τα δύο είναι. Από το όνομα του νικητή νέου περιφερειάρχη θα καταλάβουμε το βράδυ της Κυριακής ποιοι έκαναν ανίερες συμμαχίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του λέγεται ότι απέσυρε την υποψηφιότητα Σαμπιχά (η οποία με τις μαρτυρίες της έσωσε την Ελλάδα από αρνητικές εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ) με αντάλλαγμα την στήριξη της Αριστεράς στις εθνικές εκλογές.
Το Προξενείο χρησιμοποίησε άλλωστε αυτές τις εκλογές, και με τον τρόπο που κατάρτισε το ευρω-ψηφοδέλτιο του DEP και με τα πρόσωπα που έστειλε στα ψηφοδέλτια των περιφερειακών συνδυασμών, για να δημιουργήσει μια δεξαμενή νέων απολύτως ελεγχομένων πολιτευτών.

Στόχος του; Να τα διαθέτει στα πολιτικά κόμματα για τις εθνικές εκλογές προκειμένου να διαπραγματεύεται ανταλλάγματα για την μειονοτική ψήφο.

Η παλαιά γενιά Βουλευτών, όπως οι Χατζηοσμάν και Ιλχάν, δεν θεωρείται ελεγχόμενη γιατί διαθέτει δική της εκλογική κοινωνική βάση στην μειονότητα κινείται αυτόνομα και δεν είναι απαραιτήτως συνεργάσιμη με τον εκάστοτε Τούρκο Πρόξενο.

Καθόλου τυχαία η πρωτιά του μουσουλμάνου πολιτευτή Οντέρ με έναν από τους δύο συνδυασμούς της Περιφέρειας οι οποίοι εξέλεξαν μειονοτικούς υποψηφίους στην πλειοψηφία τους στον πρώτο γύρο. Τον προορίζουν για Βουλευτή.

Τούτων δοθέντων, δεν πρέπει να εκπλήσσει η τολμηρή δήλωση που έκανε στις 14 Μαΐου, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της Θράκης και ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, ο Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος: «Δυστυχώς έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να επιτύχουμε την πλήρη ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα»...

περιοδικό «Επίκαιρα»
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top