GuidePedia

0
putin_kreml

Η νέα υπερδύναμη είναι εδώ (και καιρό)!

Τόσα χρόνια ακούμε για την αμερικανική υπερδύναμη, η οποία στην ουσία αποτελεί με τον στρατό της τον «μπόγια» της παγκόσμιας διαπλοκής και εντός συνόρων των Η.Π.Α. εφαρμόζονται μέτρα Μεγάλου Αδελφού στους πολίτες και εν συνεχεία πλασάρονται στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.
Ωστόσο απέναντι στην Ρωσία του Πούτιν οι «παγκόσμιοι χωροφύλακες» δείχνουν να τα έχουν χαμένα. Μετά την Κριμαία στο Ντόνετσκ, στο Χάρκοβο και στο Λουγκάνσκ οι φιλορώσοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια, έχουν στήσει οδοφράγματα και κηρύττουν ανεξαρτησία από την νεοναζιστική κυβέρνηση του Κίεβο.

Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μετά την παράνομη ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία, στης οποίας τις ανατολικές περιοχές η Ρωσία διατηρεί συμφέροντα. Εφόσον μάλιστα συνεχίσουν οι του ΝΑΤΟ την προσπάθεια υπονόμευσης των ρωσικών συμφερόντων, τα πράγματα δείχνουν ότι θα χάνουν και από κάτι. 2008 Ν.Οσετία, 2014 Κριμαία και βλέπουμε ότι ενδεχόμενα έπεται συνέχεια.
 Η Ρωσία αποτελεί υπερδύναμη και, σύμφωνα με την ρωσική δημόσια τηλεόραση, είναι η μόνη χώρα που μπορεί να μετατρέψει τις Η.Π.Α. σε «ραδιενεργό στάχτη». Πόσοι χρόνια τώρα στην Ελλάδα απέρριπταν την ισχύ της «Αρκούδας», όντες πεπεισμένοι για την «ακαταμάχητη δυναμική» των Αμερικανών; Πριν από περίπου 1.5 χρόνο είχαμε γράψει πως η αυξανόμενη ισχύς της Ρωσίας προβληματίζει την Δύση. Ο συγκεκριμένος προβληματισμός έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα και κορυφώνεται στην εποχή μας.

Η στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας έχει αυξηθεί με «αόρατους» βαλλιστικούς πυραύλους, πυρηνικά υποβρύχια BOREY, υπερσύγχρονα άρματα μάχης και αεροσκάφη. Μάλιστα  στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μάιου, την ημέρα της νίκης κατά του Ναζισμού, στην Μόσχα θα παρουσιαστούν  για πρώτη φορά νέα οπλικά συστήματα, όπως το αυτοκινούμενο πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα Tor-M2U, το αυτοκινούμενο αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα BMP-3 Khrizantema-S και το τεθωρακισμένο τροχοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού 6×6 Typhoon-K.

Επιπλέον το ρωσικό φυσικό αέριο, το ουράνιο και γενικά ο ρωσικός πλούτος καθιστά την Ρωσία και ενεργειακή υπερδύναμη, με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να παραδέχεται πως η Ευρώπη δεν έχει εναλλακτική λύση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Εάν προσθέσουμε σε αυτά τα εκατομμύρια πληθυσμού των Ρώσων και των συμμάχων τους (αμυντικές συνεργασίες Ρωσίας), την ρωσική εξειδίκευση σε νανοτεχνολογίες και ότι χωρίς την Ρωσία οι Αμερικανοί αστροναύτες δεν μπορούν να ανέβουν στο διάστημα (ο «Διεθνής Διαστημικός Σταθμός» είναι ρωσικής κατασκευής και μόνο ρωσικά διαστημόπλοια πηγαινοέρχονται κουβαλώντας εφόδια και αστροναύτες), τότε μπορεί εύλογα να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι οι φωνασκίες του ΝΑΤΟ περί «κυρώσεων» και «δυναμικών αντιδράσεων» δεν μπορούν παρά να διασκεδάζουν το Κρεμλίνο.
Μήπως οι παγκοσμιοποιητές πρέπει να αναζητήσουν καινούριο «μπόγια» από τις υπερχρεωμένες Η.Π.Α.;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top