GuidePedia

0
Λάβρος ο Ερντογάν εναντίον του Γκιουλέν

Τον τουρκικό λαό ευχαρίστησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για τη νέα νίκη του κόμματός του και έστειλε σκληρά μηνύματα στην Πενσυλβανία, στο κίνημα δηλαδή του Φετουλάχ Γκιουλέν, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε δηλώσει και παλαιότερα: “Θα κατεβούμε στις σπηλιές τους”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Άγκυρα είπε ότι “σήμερα έχασε η πολιτική των κασετών και η πολιτική του μοντάζ”. “Δεν παραδιδόμαστε στην Πενσυλβανία”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διερωτήθηκε τι έγιναν αυτοί που έλεγαν ότι μετά τις 25 Μαρτίου θα προκαλούσαν χάος στην Τουρκία. Τους κατηγόρησε για προδοσία επειδή παρακολούθησαν τις συσκέψεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη Συρία.

“Είμαστε σε κατάσταση πολέμου με τη Συρία”, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, μια φράση η οποία σχολιάστηκε αρνητικά από την αντιπολίτευση καθώς δεν έχει κηρυχθεί πόλεμος εναντίον της Συρίας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός προέβλεψε ότι η αντιπολίτευση θα βγει αύριο και θα δηλώσει ότι εκείνη κέρδισε.

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών άρχισε να αμφισβητεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) το οποίο θεωρεί ότι τα αποτελέσματα που μεταδίδονται από το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού δεν είναι τα πραγματικά. Το κόμμα της αντιπολίτευσης αποδέχεται τα ποσοστά που μεταδίδει το πρακτορείο Τζιχάν το οποίο πρόσκειται στην κοινότητα Γκιουλέν.

Με βάση τα αποτελέσματα που μεταδίδει το Τζιχάν το ΑΚΡ λαμβάνει 43%, το CHP 25% και το ΜΗΡ 18%, αντίθετα με το πρακτορείο Ανατολού το οποίο δίνει στο ΑΚΡ 48%, στο CHP 26% και στο ΜΗΡ 13%. Μάλιστα με βάση τα αποτελέσματα του Τζιχάν στην Άγκυρα προηγείται ο υποψήφιος του CHP Μανσούρ Γιαβάς. Μάλιστα ο υποψήφιος του κόμματος προέβη ήδη σε δηλώσεις λέγοντας ότι κέρδισε τις εκλογές στην Άγκυρα και εκτιμά ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι 50% υπέρ του.

Με βάση τα αποτελέσματα του Τζιχάν οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης είναι στήθος με στήθος κοντά στο 44%.

Πάντως τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση διερωτούνται γιατί σε πάρα πολλά σημεία υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top