GuidePedia

0

Αφωνος μένει ο ελληνικός λαός από τα... «οικονομικά θαύματα» που κάνουν κατά κόρον και κατά συρροήν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και το σκυλολόι τους. Άλαλα τα χείλη των ασεβών! Ως και τους... ευρωπαίους συνεταίρους τους (!) στην κομπίνα ρίχνουν τα «δικά μας» παιδιά...

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Καράφλιασαν μέχρι και οι απατεώνες της EE, όταν διαπίστωσαν πώς τους είχαν δουλέψει τα κυβερνητικά λαμόγια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πασάροντάς τους...φουσκωμένα στοιχεία γι' αυτό το διαβόητο «ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα» που έχει γίνει σημαία των ευρωαπατεώνων, ενώ στην πραγματικότητα είναι τόσο ασήμαντο οικονομικό μέγεθος που ούτε καν αναφέρεται στους συνοπτικούς πίνακες της Γιούροστατ, της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας!

Πόσο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας, λοιπόν; Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι 3,4 δισ. ευρώ. Μάλιστα. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η Γιούροστατ θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα που θα βγάλει τα επίσημα στοιχεία της για όλες τις χώρες της EE ότι η Ελλάδα έχει πλεόνασμα; Όχι, βέβαια! Έλλειμμα θα ανακοινώσει η Γιούροστατ! Πόσο έλλειμμα; Το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας υπολογίζεται στο... 12,7% του ΑΕΠ ΓΙΑ ΤΟ 2013!Λίγο πάνω από το 23,1 δισεκατομμύρια ευρώ - πολύ χειρότερα δηλαδή από το 2012, όταν ήταν 8,9% του ΑΕΠ και 17,2 δισ. ευρώ.

Χειρότερα ακόμη και από το 2011 που το έλλειμμα ανερχόταν στο 9,6% του ΑΕΠ και το 2010 που ήταν 10,9% του ΑΕΠ. Φέτος περιμένουμε κι εμείς να δούμε αν η Γιούροστατ θα ανακοινώσει έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ ή έλλειμμα... 2,5% του ΑΕΠ! Γιατί υπάρχει αυτή η κολοσσιαία διαφορά ανάμεσα στα δύο ποσοστά; Το κράτος φέτος ξόδεψε το τεράστιο ποσό των 19,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες, τις οποίες το ίδιο είχε καταστρέψει πέρυσι με το «κούρεμα»! Θέλουμε να δούμε λοιπόν αν η Γιούροστατ θα μετρήσει αυτά τα λεφτά στο έλλειμμα, όπως οφείλει να κάνει, ή αν υπάρχει γενική απόφαση της EE να μη μετρούν τα λεφτά που δίνουν στους τραπεζίτες για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί της Ευρώπης εναντίον των ηγετών τους που δίνουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια στις τράπεζες και λιώνουν στη λιτότητα τους πληθυσμούς τους για να μαζέψουν τα λεφτά!

Για να πάμε όμως παρακάτω, επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. ευρώ. Μάλιστα. Γιατί όμως η τρόικα και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν ότι περίμεναν πλεόνασμα... 2,4 δισεκατομμύρια, ένα δισεκατομμύριο λιγότερο δηλαδή; Και γιατί, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ έψαχνε τα στοιχεία για να βγάλει το πρωτογενές πλεόνασμα των 3,4 δισεκατομμυρίων, αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που μετράει η τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών είναι μόνο... 1,4 (!) δισεκατομμύριο ευρώ; Διότι απλούστατα οι απατεώνες της ελληνικής κυβέρνησης είχαν μετρήσει 480 εκατομμύρια μερίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο 2013, ενώ έπρεπε να τα μετρήσουν στο 2014! Επίσης επειδή είχαν μετρήσει 480 εκατομμύρια έσοδα του ΕΟΠΥΥ στο 2013, ενώ έπρεπε να τα μετρήσουν στο 2011 και στο 2012!

Τέλος, επειδή είχαν κρύψει μια «τρύπα» 100 εκατομμυρίων στους δήμους! Οπότε 480 εκατομμύρια συν 400 εκατομμύρια συν 100 εκατομμύρια, νάτο το δισεκατομμύριο με το οποίο είχαν φουσκώσει ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος το πρωτογενές πλεόνασμά τους μήπως και ξεγελάσουν τον κοσμάκη και πά-ρουν καμιά ψήφο παραπάνω στις ευρωεκλογές!

Στο μεταξύ, το δημόσιο χρέος καλπάζει ασυγκράτητο. Ήταν 129,7% το 2009, όταν μας είπαν ότι χρεοκοπήσαμε. Με το που μας «έσωσε» με το Μνημόνιο ο Γιωργάκης Παπανδρέου το 2010, το χρέος εκτινάχθηκε στο 148,3% του ΑΕΠ! «Σωσμένοι» από την αρχή του χρόνου το 2011, είδαμε το χρέος να απογειώνεται στο 170,3%! «Κουρεύοντάς» το κατά 53% το 2012, το είδαμε να πέφτει όχι στο 85%-90%, αλλά στο... 157,2% του ΑΕΠ! Κι εκεί που προσπαθούσαμε να καταλάβουμε πώς γίνεται το μισό του 170 να είναι το... 157 (!), παρατηρήσαμε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να κάνει... γκελ το 2013 και να πηδάει στο 175,1% του ΑΕΠ, όπως μας πληροφόρησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Όσο για το ίδιο το ΑΕΠ της χώρας μας, συνεχίζεται η κατρακύλα του χωρίς σταματημό.Ήταν το 2009 στα 231 δισ. ευρώ. Το 2010 έπεσε στα 222 δισεκατομμύρια και το 2011 κατακρημνίστηκε στο 208,5 δισεκατομμύρια. Ακόμη μεγαλύτερος ήταν ο καταποντισμός του το 2012, όταν συρρικνώθηκε στα 193 δισεκατομμύρια. Νέα βουτιά το 2013, όταν το ΑΕΠ καταβαραθρώθηκε στα 182 δισεκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και αναμένεται να επιβεβαιώσει στις 23 Απριλίου η Γιούροστατ. Πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ απώλεια του ΑΕΠ μέσα σε τέσσερα χρόνια - ποσοστό 21%! Κατά τα άλλα, ο Σαμαράς πανηγυρίζει επειδή του... «δάνεισαν οι αγορές» 3 δισεκατομμύρια και υποκρίνεται ότι δήθεν... «τέλος τα Μνημόνια», την ώρα που ετοιμάζει το νέο Μνημόνιο για μετά τις ευρωεκλογές.

Ευτυχώς, ό,τι προπαγανδιστικό πόλεμο κι αν κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα επιβιώσει, εξαιτίας του αναμενόμενου συντριπτικού εις βάρος της αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Πρώτιστο είναι φυσικά η απαλλαγή από τη «μνημονιακή πανούκλα» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο δεν αρκεί για το λαό μας. Το παν είναι να μη συνεχιστεί η ίδια περίπου πολιτική με άλλους πρωταγωνιστές.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top