GuidePedia

0


Αν δεν «τρίβουν» τα χέρια τους, τουλάχιστον θα χαμογελούν πλατιά οι εντός και εκτός εισαγωγικών κύκλοι της Άγκυρας, από το θλιβερό θέαμα που παρουσιάζει η ελληνική πολιτική σκηνή λόγω της επιλογής – αποπομπής υποψηφίων από τη μειονότητα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις τοπικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές.


Για άλλη μία φορά οι μικροκομματικοί υπολογισμοί, οι ιδεοληψίες, η άγνοια και το κυνήγι των ψήφων με οποιοδήποτε τρόπο και έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος (εντός ή εκτός εισαγωγικών), μετέτρεψαν σε «ξεκατίνιασμα», κάτι το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αποτελεί προϊόν σοβαρών και υπεύθυνων κοινωνικών (πρωτίστως) και πολιτικών – κομματικών διεργασιών.
«Ξεκατίνιασμα» το οποίο όμως η Άγκυρα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και καταγράφει συστηματικά για μελλοντική αξιοποίηση, έστω και μετά από δεκαετίες. Φυσικά, για τους «αστέρες» του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το απώτερο μέλλον είναι παντελώς αδιάφορο, αφού τα οφέλη της στιγμής και η «κατάληψη» ή διατήρηση της εξουσίας αποτελεί όπως φαίνεται τον μόνο αντικειμενικό σκοπό.
Το τραγικό, αλλά και συνάμα ειρωνικό, είναι ότι παράλληλα, όλοι κόπτονται για την ανεξέλεγκτη δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.
Άραγε έχει κανείς τους σκεφθεί ότι με τέτοια διαχείριση των θεμάτων το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και η Άγκυρα το μόνο πραγματικά έξυπνο που μπορούν να κάνουν είναι να αφήσουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να «ξεκατινιάζονται»;
Αφού η ανεύθυνη συμπεριφορά, από όπου κι αυτή προέρχεται και δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στα αποκαλούμενα ως «άκρα», ρίχνει «νερό στον μύλο» του προξενείου;

Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται ΟΧΙ… 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top