GuidePedia

0

Μια από τις πιθανές αιτίες που οι Ρώσοι αυξάνουν την πίεσή τους προς την Ουκρανία, είναι πιθανόν να οφείλεται, πέραν όλων των άλλων λόγων και στην απόφαση της νέας ουκρανικής κυβέρνησης να σταματήσει να προμηθεύει τη Ρωσία με κάθε είδους στρατιωτικό υλικό. Η κρατική Ukroboronpro, από τις 29 Μαρτλιου απαγόρευσε τις εξαγωγές αμυντικού υλικού στη Ρωσία…
Οι ουκρανικές βιομηχανίες παράγουν τους κινητήρες των περισσοτέρων ρωσικών ελικοπτέρων, τους μισούς πυραύλους αέρος – αέρος της Ρωσικής Αεροπορίας και μεγάλο αριθμό αεροπορικών κινητήρων. Στο Κίεβο άλλωστε εδρεύει η περίφημη εταιρεία Antonov.

Τμήματα που κατασκευάζονται στην Ουκρανία, χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για το φιλόδοξο μαχητικό πέμπτης γενιάς Sukhoi T-50 / PAK FA το καινούργιο αντιαεροπορικό – αντιβαλλιστικό σύστημα της Almaz-Antei S-350E Vityaz, αλλά και τα S-400 και S-500. Επίσης, τα ελικόπτερα τύπου Mil Mi-17 οι κινητήρες Klimov παραδοσιακά κατασκευάζονται από τη Motor Sich Ουκρανία, αν και πλέον κινητήρες Klimov κατασκευάζονται και κοντά στην Αγία Πετρούπολη.
Φυσικά, μετά τις εξελίξεις που προηγήθηκαν, θα ήταν απίθανο η νέα ουκρανική κυβέρνηση να συνεχίσει αυτού του είδους την συνεργασία με τη Ρωσία, τουλάχιστον μέχρι την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Επίσης, οι Ρώσοι φοβούνται ότι οι Ουκρανοί είναι πιθανόν να πουλήσουν στρατιωτικά τους μυστικά στη Δύση. Ήδη ρωσικές ιστοσελίδες κάνουν λόγο για πώληση σχεδίων ρωσικών… διηπειρωτικών πυραύλων στην Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι η ένταση αυξάνει στην ανατολική Ουκρανία, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες αποκλιμάκωσής της, οδηγεί σε λίαν επικίνδυνα μονοπάτια.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top