GuidePedia

0

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης 

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, από τη Βαρβάκειο αγορά, ξεδιαλύνει το μύθο των φιλόπτωχων κυριών που επισκέπτονται την αγορά και αγοράζουν κρέας για τις φτωχές οικογένειες.


Η πρόσφατη δήλωση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι: «οι συγκεκριμένες κυρίες έχουν “πόθεν έσχες” που φτάνει όχι μόνο για να αγοράσουν την Βαρβάκειο, αλλά όλο το ελληνικό κράτος» δεν ξεδιάλυνε ιδιαίτερα την κατάσταση, αφού στην τιμή που πουλιέται ολόκληρο το ελληνικό κράτος και ποιος δεν το αγοράζει; Με δεδομένο λοιπόν ότι αυτοί που αγοράζουν το κράτος δεν βάζουν χρήματα, παρά μόνο την “ομορφιά” τους, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι εν λόγω κυρίες πρέπει να είναι πανέμορφες, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και στην αποκλειστική φωτογραφία που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε.


Η φωτογραφία διαψεύδει όλους τους καχύποπτους που έσπευσαν να μιλήσουν για διαφημιστικό κόλπο και επίσης αποκαλύπτει ποιες είναι, επιτέλους, οι μυστηριώδεις φιλόπτωχες κυρίες.


Μάλιστα επειδή υπήρχαν πολλές διαφορετικές φήμες, που άλλες ήθελαν οι «καλές νεράιδες» να εκπροσωπούν κάποια πολυεθνική εταιρεία, άλλες ότι είναι πλούσιες σύζυγοι μεγαλοεπιχειρηματιών και άλλες ότι ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη, έχοντας κάνει τάμα να βοηθήσουν, οι ίδιες αποκάλυψαν την αλήθεια, ότι πράγματι: «Από την Πόλη έρχονται...».


Οι κυρίες λοιπόν επισκέφτηκαν και πάλι τη Βαρβάκειο, αλλά αυτή τη φορά την αγορά των ψαρικών. Όμως η επίσκεψή τους δεν έγινε για να αγοράσουν ψάρια για τους φτωχούς, αλλά για να τους μοιράσουν ευρώ, πεντακοσάρια. Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι διαμαρτύρονται ότι αν και άνεργοι και κάτω από το όριο της φτώχειας τους έδωσαν, αντί για πεντακοσάρι, ένα χοντρό παπ... (Δυστυχώς στην αγορά επικρατεί πολύς θόρυβος και δεν ακούστηκε καθαρά η λέξη)


Όμως, πέρα από κάποιους γκρινιάρηδες, οι πολίτες νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τις καλές κυρίες, τους υποσχέθηκαν ότι στην πρώτη ευκαιρία θα τους ανταποδώσουν όλα αυτά που τους έχουν προσφέρει ήδη και θα τους δώσουν και αυτοί ένα χοντρό αρχ... (Αγορά, θόρυβος... και πάλι δεν ακούστηκε καθαρά η λέξη)


Κάποιοι πάντως έλεγαν ότι οι φιλόπτωχες κυρίες δεν επισκέφτηκαν την ψαραγορά για να ελεήσουν τους φτωχούς, αλλά γιατί έψαχναν να βρουν τα αγαπημένα τους ψάρια: κοκωβιούς, χάννους και χρυσόψαρα τα οποία όμως είναι πια δυσεύρετα.


Και κάτι τελευταίο. Πολύ σύντομα ο λαός θα μιλήσει... Οι φιλόπτωχες κυρίες να είναι σίγουρες ότι οι λέξεις θα ακουστούν τόσο δυνατά και καθαρά που κανένας θόρυβος δεν θα μπορεί πια να τις σκεπάσει.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top