GuidePedia

0


O Τούρκος υπουργός αρμόδιος σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Mevlüt Çavuşoğlu, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα, όπως γράφει η «Hürriyet Daily News» ευχαρίστησε "για την...ελληνική υποστήριξη στην ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας η οποία όπως τονίζει, διατηρήθηκε ακόμη και σε δύσκολες περιόδους, παρόλο που δεν επιτεύχθηκαν ουσιαστικά αποτελέσματα, η υποστήριξη αυτή είχε μεγάλη ψυχολογική σημασία".

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την υποστήριξη της χώρας του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.
Όπως διευκρίνισε, οι ευρωεκλογές θα καθυστερήσουν τις διαδικασίες στην τουρκική ενταξιακή πορεία, και έτσι θα αναμένεται η προσπάθεια να συνεχιστεί με την Ιταλική προεδρία, που θα αρχίσει την 1η Ιουλίου.

Υπάρχουν 35 πολιτικά ζητήματα ή κεφάλαια στα οποία οι υποψήφιες χώρες θα πρέπει να πληρούν προκειμένου να ενταχθούν στην «ομάδα των 28». Ως τώρα, Τουρκία και ΕΕ έχουν ανοίξει μόλις τα 14.

Οκτώ κεφάλαια παραμένουν σε αναστολή λόγω του βέτο της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία δεν αναγνωρίζεται επισήμως από την Τουρκία.

Αναφερόμενος σ΄ αυτό ακριβώς το θέμα, ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε ότι ασκούνται πιέσεις στην Κύπρο λέγοντας ότι: «Υπάρχει κοινή κατανόηση μεταξύ όλων, οι οποίοι προσπαθούν να μεταπείσουν στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση στη Νότια Κύπρο».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top