GuidePedia

0

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές για την προεδρία της Δημοκρατίας και οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο εντείνονται.
Το τελευταίο σενάριο που ακούγεται έντονα, είναι αυτό της «αποστρατείας» του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος δεν προτίθεται να επαναλάβει το παράδειγμα των Πούτιν και Μέντβεντεβ στη Ρωσία, γινόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας, με τον Ερντογάν πρόεδρο, παραμένοντας στη σκιά του, παρότι δεν θα έχει συνταγματικά αλλάξει το πλαίσιο και τυπικά ο ίδιος θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες από την τιμητική απλώς θέση του προέδρου.

Τα σενάρια που διακινούνται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, θέλουν τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, να είναι βασικός υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι το «όραμά του» για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, έχει εμπλέξει τη χώρα σε πληθώρα περιπετειών, με τον ίδιο να χρεώνεται τεράστιες γκάφες.

Η μεγαλύτερη βέβαια είναι αυτή της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», αφού το μόνο που έχει πετύχει, είναι να έχει προβλήματα σε όλες τις κατευθύνσεις. Ακούγεται βέβαια και το όνομα του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος χαίρει εκτίμησης σε κύκλους της Δύσης, ως πολύ σοβαρότερο πρόσωπο από αυτό του Ερντογάν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top