GuidePedia

0

Πανικός έχει επικρατήσει στην Άγκυρα λόγω της υποκλοπής των συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβουτογλου με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό της ΜΙΤ. Ο πανικός των Τούρκων βέβαια, πέραν του να επιβεβαιώνει απόλυτα ότι όντως είχαν πρόθεση να εισβάλουν στη Συρία, για να φτιάξουν ηγετικό προφίλ στον Ερντογάν λόγω των εκλογών, επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η διαρροή προήλθε εκ των έσω, με τη συνεργασία ενδεχομένως και κάποιων από έξω.
Οι φραστικές απειλές και οι κορόνες περί «προδοσίας» και «πλήγματος στην εθνική ασφάλεια», το μόνο που κάνουν είναι να χαροποιούν όσους κατέφεραν να υποκλέψουν μια τέτοια συνομιλία, αποδεικνύοντας ότι το όλο οικοδόμημα της ισχυρής Τουρκίας έχει ιδιαίτερα σαθρά θεμέλια, ενώ ο Δρ. Χακάν Φιντάν δεν ελέγχει το «μαγαζί» του, τη ΜΙΤ. Οι μεγαλοστομίες του Νταβούτογλου «περί κηρύξεως πολέμου στον τουρκικό λαό», ειλικρινά θα πρέπει να έκαναν τους «κοριούς» να… πεθάνουν από τα γέλια.

Η εν λόγω συζήτηση διεξαγόταν στο ίδιο το γραφείο του Νταβούτογλου, δηλαδή στο άδυτο των αδύτων της τουρκικής διπλωματίας. Ο υπουργός Εξωτερικών διέταξε έρευνα εντός του υπουργείου και παράλληλα η τουρκική Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά αγνώστων. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η συνομιλία υποκλάπηκε μέσω «κοριού» υψηλής τεχνολογίας, με μεγάλη ακτίνα αναμετάδοσης.
Και ο Ερντογάν, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «ανηθικότητα» τη διαρροή… ενώ η εισβολή σε μια ξένη χώρα και μερικά (ή και πολύ περισσότερα) εκατομμύρια δολάρια σε «μίζες» κατακλέβοντας τον Τούρκο φορολογούμενο, είναι ηθικότατες πράξεις.

Επίσης, ο φερόμενος ως, «μετριοπαθής» Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το γεγονός της διαρροής, όχι φανταζόμαστε από το περιεχόμενο της συνομιλίας. Σύμφωνα δε με ορισμένες πηγές, ο Γκιουλ διέλυσε το γραφείο του από οργή, απειλώντας… προφήτες και δαίμονες. Για ευνόητους όμως λόγους απέφυγε τη σύγκληση του τουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top