GuidePedia

0

Είναι αυτό που λένε «ο Αλλάχ να… μη δίνει», τελικά! Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η στάση και ο εκνευρισμός του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των Τούρκων δικαστών και αστυνομικών, μετά τη διαρροή των τηλεφωνικών συνομιλιών του Ταγίπ, για το «λάδι» που, από ότι φαίνεται, έρρεε, τελικά, άφθονο στο κελάρι του «αδιάφθορου» Ερντογάν.
Του Παντελή Καρύκα
Η ενοχή του όμως, ή μάλλον για την ακρίβεια, η ανησυχία του είτε για προβοκάτσιες είτε για αντίδραση των μέχρι σήμερα «πιστών» του, οδήγησε το κυβερνών ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην απόφαση ακύρωσης συγκεντρώσεων που είχαν οργανωθεί με αφορμή την προεκλογική εκστρατεία…
Χθες, ο Ερντογάν είχε πει: «Οι πλέον εμπιστευτικές πληροφορίες στη χώρα μου μαγνητοφωνήθηκαν από κατασκόπους που εργάζονται για ξένες δυνάμεις και δημοσιοποιήθηκαν, ενώ οι δικαστές και οι εισαγγελείς παραμένουν αδιάφοροι», δήλωσε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο αθεόφοβος Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του. «Ο αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος εργαζόταν στο γραφείο μου, τοποθέτησε κοριούς και με μαγνητοφώνησε», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στο «απαράδεκτο» της παρακολούθησης επιπλέον 2.280 ατόμων – πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών – στην Τουρκία (την τόσο δημοκρατική, ως γνωστόν), από τις δικαστικές αρχές.
«Ρωτώ ανοιχτά τις εισαγγελικές αρχές. Προς όφελος ποιας ξένης δύναμης μαγνητοφωνήσατε αυτές τις συνομιλίες; Ρωτώ επίσης την αστυνομία, η οποία αναμίχθηκε στην υπόθεση αυτή. Προς όφελος ποιας ξένης δύναμης κάνατε την μαγνητοφώνηση;», είπε ο Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο διαμένων στις ΗΠΑ Γκιουλέν… και κατ’ επέκταση οι ΗΠΑ; Το υπονοούμενο είναι μάλλον σαφές, αν και το ερώτημα που πρέπει να τεθεί, είναι εάν «λαδωνόταν» συστηματικά ή όχι. Διότι τώρα εμπλέκεται ο γιος του (για λογαριασμό του πατέρα του) και σε νέα υπόθεση, για την αγορά νησιών του Βορείου Αιγαίου σε τιμή ευκαιρίας… μόλις 20 εκατομμύρια δολάρια.
Ένα ερώτημα: Αφού τον γνωρίζει το δράστη, γιατί δεν τον συλλαμβάνουν οι αρχές; Έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο; Δηλαδή, εάν αστυνομικός στο γραφείο του Σαμαρά τον παγίδευε να συνομιλεί για μίζες, θα έπρεπε ή όχι να κινηθεί αμέσως η Δικαιοσύνη και για τον έναν και για τον άλλον; Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή στην Τουρκία; Ο Ερντογάν έκανε επίσης λόγο για την ύπαρξη παρακράτους, το οποίο βάλλει κατά της κυβέρνησής του με κατασκευασμένες υποκλοπές – τις οποίες, ωστόσο, ο ίδιος χαρακτήρισε ως απόρρητες πληροφορίες – με τη συνεργασία και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν δεν έχεις κάνει κάτι κακό, μην μένεις στην Πενσιλβάνια. Αν πατρίδα σου είναι η Τουρκία, γύρνα σε αυτή. Αν θέλεις να εκτεθείς στην πολιτική κάνε το. Όμως μην σπέρνεις αναταραχή στη χώρα, μη διαταράσσεις την ειρήνη. Μην αναμιγνύεσαι σε προβοκάτσιες», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Γκιουλέν, λέγοντας επίσης ότι μέσω της οργάνωσης «Σελάμ» που έχει συστήσει απειλεί και εκβιάζει ανθρώπους, προετοιμάζοντας την κατάλληλη στιγμή, κατέληξε.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top