GuidePedia

0

Είναι… εκπληκτικό, αφού οι εξελίξεις στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ομοιάζουν… σκανδαλιστικά με όσα διημείφθησαν κατά τη σύσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου, του Φεριντούν Σινιρλίογλου, του Χακάν Φιντάν και του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Γκιουλέρ, μια συνομιλία που υπέκλεψαν οι αντίπαλοι του πεφωτισμένου – αυτό δείχνει το αποτέλεσμα των εκλογών – ηγέτη της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το τουρκικό πυροβολικό απάντησε στην εκτόξευση πυραύλου από το έδαφος της Συρίας που έπληξε ένα τζαμί, καθώς επίσης και όλμους που έπεσαν στην επαρχία Χατάι (Αλεξανδρέττα). Η μάχη αφορούσε τη σύγκρουση των κυβερνητικών δυνάμεων του Σύρου προέδρου Άσαντ με αυτές των αντικαθεστωτικών που ουδείς πλέον αμφισβητεί, ότι εφορμούν από την Τουρκία, για την περιοχή της Λατάκιας, προπύργιο των Αλαουιτών του Άσαντ.

Ωστόσο, θα ήταν παρακινδυνευμένο να αποδώσουμε αυτή την ενέργεια σε προβοκάτσια, αφενός διότι πλέον ο Ερντογάν δεν έχει ανάγκη να ενεργοποιήσει τέτοιο σχέδιο δεδομένης της συντριπτικής επικράτησής του στις εκλογές και αφετέρου διότι θα μπορούσαν οι ίδιοι οι Σύροι να το έχουν κάνει, εκμεταλλευόμενοι από τη μία τη διαρροή της ανωτέρω συνομιλίας και από την άλλη την εκτίμηση ότι πλέον έχει εκλείψει ο πολιτικός λόγος που θα μπορούσε να τους φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον τουρκικό στρατό. Υπάρχουν βέβαια και άλλα σενάρια…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top