GuidePedia

0

Για «μυστική συνάντηση» γύρω από ανησυχίες για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κάνει λόγο - στον ιστότοπό της - η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, έγινε συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μαζί με στελέχη της Ευρωζώνης, καθώς και με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας γύρω από ανησυχίες για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Η συνάντηση έγινε μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος παραχωρούσε εκείνη την ώρα συνέντευξη Τύπου εντός του ίδιου κτιρίου δεν προσεκλήθη στη συνάντηση.

Τα δύο θέματα τα οποία φέρονται να απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν το πώς θα ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μη δημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η κάλυψη χρηματοδοτικού κενού για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ύψους 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν ελήφθησαν ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, τελικές αποφάσεις.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top