GuidePedia

0
TC in Athens 1a LLLL


Σε de facto αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδαοκράτους προχώρησε η κυβέρνηση με το να υποδεχθεί πριν λίγο στην Αθήνα τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, Κουντρέτ Οζερσάι και την αντιπροσωπεία του.
Έτσι οι Γκιουλφέμ Βεζίρογλου Σεβγκιλί και Γκιουνές Ονάρ, αύριο θα έχουν συνάντηση με τον ΓΓ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αναστάση Μιτσιάλη.
Πρόκειται για πλήρη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής του 1974 και της 40χρονης κατοχής του νησιού από τους Τούρκους
Την ίδια μέρα θα έχει αντίστοιχη συνάντηση στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης και η ομάδα του. Δηλαδή πλέον η Κύπρος και επίσημα έγινε “ελληνοκυπριακή κοινότητα”. Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς το έχει παραδεχθεί πλέον επίσημα…
Ο κ. Οζερσάι την χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη του στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι είναι πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους αμοιβαίες επισκέψεις.
Παρόμοια επίσκεψη στην Αθήνα, είπε, είχε πραγματοποιήσει ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς το 1959, στο πλαίσιο των διεργασιών για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top