GuidePedia

0

« Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι σκοποί αυτών μπορούν να μας βοηθήσουν, να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε καταστάσεις που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με άλλους τρόπους» Zbigniew Brzezinski

Στην σημερινή εποχή,ιδιαίτερα μετά την 9/11 και την εισβολή σε άλλες χώρες από κάποιες ισχυρότερες, η πιο σημαντική και πιο συχνή δικαιολογία είναι πάντα τα ανθρωπιστικά δικαιώματα. Στον πόλεμο της Σερβίας ήταν λόγοι εθνοκάθαρσης, στο Ιράκ και στην Λιβύη όπως και στην Συρία ήταν τα καθεστώτα που κυβερνούσαν τις χώρες αυτές εις βάρος των υπολοίπων. Στον πόλεμο της Οσσετίας ήταν η καταπίεση που παρουσιαστηκε από τα Ρώσικα, κυρίως ΜΜΕ, όπου οδήγησε και στην οριστική επέμβαση.

Στο πλαίσιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρκετοί οργανισμοί μη κερδοσκοπικής φύσης (ΜΚΟ) δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τον ΟΗΕ ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι σε αυτό το έργο. Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί, όπως το Amnesty International, κατάφεραν ομολογουμένως να δώσουν αρκετή βοήθεια σε αυτό. Όμως, από ένα σημείο και μετά, διαπιστώθηκε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και διαφορετικά.
Στην αρχή του κειμένου, η δήλωση του Αμερικανού διπλωμάτη Zbigniew Brzezinski αποτυπώνει ακριβώς πως μια «ανθρωπιστική πολιτική» μπορεί να χειραγωγηθεί, ώστε να προωθήσει ενέργειες που με άλλο τρόπο θα είχαν παραβιάσει αρκετές διεθνείς συνθήκες.

Δεν θα αναλωθώ στο τι είναι ΜΚΟ ή στο τι είναι ανθρωπιστική οργάνωση καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί με μια μικρή έρευνα να βρει στο internet τις αντίστοιχες εξηγήσεις. Θα πάω απευθείας σε περιπτώσεις χειραγώγησης των παραπάνω οργανώσεων για την εκπλήρωση πολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.


1990 ήταν το έτος δημιουργίας της Τούρκικης οργάνωσης ΙΗΗ. Πρόκειται για ένα οργανισμό μη κερδοσκοπικό με ανθρωπιστικό προσωπείο, όπου ο Henri Barkey, αναλυτής του Ιδρύματος Carnegie, την έχει χαρακτηρίσει ως «μια ισλαμιστική οργάνωση, που εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με την Χαμάς και φέρεται να έχει χρηματοδότη την Σαουδαραβική τρομοκρατική οργάνωση-ομπρέλα ‘I’tilaf al-Khayr (Union of Good) που φέρεται ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα.»

Η οργάνωση ‘I’tilaf al-Khayr απαρτίζεται από τουλάχιστον 50 Ισλαμικά ιδρύματα και οργανώσεις παγκοσμίως, ενώ διοχετεύει χρήματα σε ιδρύματα της Χαμάς. Πρόεδρος της ‘I’tilaf al-Khayr είναι ο Σείχης Yusuf Qaradawi, ο οποίος μετέφερε, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την Χαμάς.

Η ΙΗΗ είναι υπεύθυνη για πολλαπλές αναφορές για χτυπήματα κατά Μουσουλμάνων στο Κόσσοβο, φερόμενα ως δράσεις από Σέρβους, παρόλο που ποτέ δεν είχαν επιβεβαιωθεί. Πήρε, επίσης, μέρος σε «ανθρωπιστικές» δράσεις σε περιοχές όπως είναι το Πακιστάν, η Αιθιοπία, ο Λίβανος, η Ινδονησία, το Ιράκ, η Παλαιστίνη κτλ.

Η παραπάνω οργάνωση μετέπειτα μεταφέρθηκε και μετονομάστηκε σε Zakat Foundation of America (TZFA) στο Illinois. Αποδείχθηκε πως ήταν και οι δύο υπεύθυνες για διοχέτευση πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών για κονδύλια προς τρομοκράτες, έκαναν χρήση των ειδικών προνομίων σε μεταφορές που έχουν για είδη πρώτης ανάγκης και βοηθειών για να μεταφέρουν όπλα αλλά και ανθρώπους με πλαστά έγγραφα ως δήθεν ιατρικό δυναμικό και προσωπικό παροχής υπηρεσιών. Στα γραφεία που έμειναν στην Τουρκία, υπήρξε έφοδος της Τουρκικής αστυνομίας για να αποκαλυφθούν και έμπρακτα πλέον στοιχεία συμμετοχής της με την Αλ Κάιντα και συνδεόμενες οργανώσεις με αυτήν.


Το 1978 είναι έτος δημιουργίας της ανθρωπιστικής οργάνωσης που μετονομάστηκε την δεκαετία του 1980 σε HUMAN RIGHTS WATCH. Η ίδρυση της οργάνωσης με αρχικό όνομα, «Helsinki Watch», είχε φανερό ΠΟΛΙΤΙΚΟ σκοπό , τον έλεγχο και την καταγγελία συγκεκριμένων γεγονότων σε ΕΣΣΔ που είχαν σχέση με την τήρηση των όρων της συμφωνίας ασφαλείας στο Ελσίνκι (1975). Στην δεκαετία των 1980, μεταλλάχθηκε σε παρατηρητή φαινομένων καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και συνεργάστηκε και με την Amnesty International. Μια από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ ανθρωπιστικής δράσης που φέρεται να έχει ως βασικό χρηματοδότη των μεγιστάνα των αγορών George Soros με ένα μυθώδες ποσό των 100.000.000$ περίπου σε διάρκεια ετών από τα 128.000.000$ που συνολικά δήλωσε ως ποσό δωρεών το 2011.

Προ μερικών ημερών (Δεκέμβριος 2013 ) η συγκεκριμένη οργάνωση μπήκε κάτω από το στόχαστρο της Αμερικανικής δικαιοσύνης , για την συνεργασία της με Ισλαμική «ανθρωπιστική» ΜΚΟ που ονομάζεται ως Al Karama με ιδιοκτήτη τον Abdul Rahman Bin Umair Al Nuaimi. Ο ίδιος φέρεται να είναι καθηγητής ιστορίας από το Κατάρ και μετέφερε εκατομμύρια δολαρίων και άλλο υλικό για την στήριξη της Αλ Κάιντα. Την ίδια κατηγορία απήγγειλε η Αμερικάνικη δικαιοσύνη και για την Amnesty International που έθεσε εαυτόν σε πλήρη συνεργασία με τις Αρχές.

Η Human Rights Watch, υπενθυμίζουμε πως είναι η οργάνωση που έχει έρθει στην Ελλάδα και φέρεται να έχει προτείνει ποσά σε διάφορα σχολεία της Μακεδονίας προς αγορά πετρελαίου για θέρμανση. Η πρόταση έτυχε αρνητικής υποδοχής λόγω της θέσης του Σόρος για το θέμα των Σκοπίων εκτός του Γ. Μπουτάρη, δημάρχου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος με σχετική δήλωση τόνισε «ο Σόρος δεν πήρε ποτέ θέση υπέρ Σκοπίων ή Ελλάδος». Προφανώς οι πράξεις του George Soros δεν είναι γνωστές στον κ. Μπουτάρη, όπου διά της οργάνωσης H.R.W. εδώ, έχει καταδικάσει πολλάκις την Ελλάδα για την ΔΗΘΕΝ ύπαρξη μειονοτικής ομάδας «Μακεδόνων» (σ.σ. Σκοπιανοί) και των δικαιωμάτων της.

Πρόκειται για μια οργάνωση με αρκετές διασυνδέσεις και χρηματοδοτήσεις σε ένα άλλο δίκτυο ΔΗΘΕΝ «ανθρωπιστικών οργανώσεων» που έχουν ανοιχτή ή/και μια υπόγεια και κατευθυνόμενη δραστηριότητα που εμπλέκεται σε κράτη/έθνη για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.

Όλα τα παραπάνω είναι ως ένα βαθμό γνωστά.Τι δεν είναι γνωστό όμως;

Πλέον περνάμε σε μια περιγραφή δράσεων που δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω αποδείξεις παρά μόνο ενδείξεις και με αναλυτική ικανότητα να φέρω κάποιες συνδέσεις που αποτελούν αποκλειστικά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

Στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου καθώς και στην περιοχή του Καυκάσου αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια εντεινόμενη ανησυχία και δράση σε διπλωματικό και σε (πολλές φορές) πολεμικό επίπεδο.

Οι οργανώσεις αυτές πέρα από το εμφανές έργο που σίγουρα έχει δημιουργήσει κάποια καλά , ιδιαίτερα απέναντι σε απολυταρχικά καθεστώτα χώρων, έχουν επιτελέσει και έργο μυστικών υπηρεσιών και προβοκάτσιων.

Στην Συρία επι παραδείγματι, η παρακάτω αναφορά:

«Syrian Government over 2012-13 demolished residential buildings in seven areas of Hama and Damascus as 'punishment' for certain neighbourhoods supporting 'the rebels'. Thousands of families lost their homes in this way, yet there have been 'no similar demolitions in areas that support the government'.» Αποδείχτηκε πως επρόκειτο για μια αμφισβητούμενη αναφορά που δεν βασίστηκε πουθενά παρά μόνο σε μαρτυρίες «κάποιων» χωρίς καμία ισχυρή απόδειξη. Αυτό βέβαια χρησιμοποιήθηκε (μαζί και με άλλες αναφορές) για την τελική έκβαση αποφάσεων που κόντεψαν να φέρουν τον πόλεμο με ξένες δυνάμεις στην περιοχή. Ουδέποτε όμως έφερε η συγκεκριμένη οργάνωση θέμα/αναφορά με τις παραβάσεις από την αντίθετη παράταξη (σ.σ. «αντάρτες» ) όπως η δολοφονία του Μουσουλμάνου κληρικού Sheikh Mohamad καθώς και άλλων 50 ευρισκομένων σε ένα τζαμί με βομβιστική επίθεση αλλά και το «πανηγύρι» ( !!! ) που στήθηκε από αυτές τις δυνάμεις για να γιορτάσουν τα παραπάνω.

Ας γυρίσουμε όμως και στα δικά μας , εν Ελλάδι. Η οργάνωση που ανέφερα παραπάνω με το όνομα IHH, λειτουργεί πλέον και στην χώρα μας. Συνεργάζεται μάλλον θα έλεγα.

Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας στην Μ.Ανατολή , ήρθε σε επαφή με συγκεκριμένους ανθρώπους και πολιτικούς χώρους στην χώρα μας και οργάνωσε την συμμετοχή τους σε αποστολή βοήθειας στη Λιβύη αλλά και στη Γάζα με τα τρία πλοιάρια που γνωρίζουμε πως κατέληξε. Μερικό διάστημα αργότερα από αυτό το γεγονός υπήρξε έφοδος της Τούρκικης αστυνομίας στα γραφεία τηςIHH , φέρνοντας στο φώς στοιχεία που ανέφερα παραπάνω. Η ίδια η οργάνωση αναφέρει πως έγινε η παραπάνω επιδρομή για να ικανοποιηθεί ένα σύνολο πολιτικών και κινήσεων «καλής θέλησης» προς το Ισραήλ.


Η οργάνωση έχει παρουσία και στην Θράκη αφού τον Δεκέμβρη του 2008 , έκανε περιοδεία ενημέρωσης στην «δήθεν μειονότητα» της περιοχής , έχοντας μάλιστα και συμμετοχές από Έλληνες βουλευτές στο πλευρό τους όπως οι Γκαλήπ Γκαλήπ, Χικμέτ Τζεμιλόγλου και Ιλχάν Αχμέτ, από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου.

Εντύπωση προκαλεί και η παρέμβαση της HRW οργάνωσης στο εσωτερικό της χώρας με επιστολή της , προς τον τότε υπουργό δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη , την 1-3-2013, για αλλαγή του ποινικού κώδικα ( !!! ) που έτυχε μάλιστα και αμέριστης προσοχής από τα ΜΜΕ αλλά και συγκεκριμένους «προοδευτικούς» κύκλους, ιδιαίτερα στο θέμα των παράνομων μεταναστών.

Όμως υπάρχουν και άλλα, πέρα από ευθείες πολιτικές εμπλοκές , συνεργασίες με πολιτικά πρόσωπα αλλά και επιβουλές εθνικών θεμάτων, υπάρχει και η ευθεία δράση με την κάλυψη των παραπάνω.
Σε ένα δυνατό άρθρο από την εταιρία CorporatePolicy αλλά και με ντοκυμανταίρ από το BBC, υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές για πράκτορες πεδίου που έχουν μισθωθεί από ιδιωτικές επιχειρήσεις (και ίσως κυβερνήσεις;;; )και μπαίνουν μέσω ακτιβιστικών οργανώσεων ανθρωπιστικής δράσης, σε διάφορες χώρες όπου συλλέγουν πληροφορίες ή εκκινούν καταστάσεις δραστικά με προβοκάτσια.

Λειτουργούν με προκάλυψη ιδιοτήτων όπως δάσκαλοι, νοσοκόμοι πρώτων βοηθειών ή ακόμα και ως βοηθητικό προσωπικό (π.χ. καθαριστές) έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε διάφορες περιοχές της κοινωνίας αλλά και στο σύνολο του κόσμου χωρίς να προκαλέσουν υποψίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρεται στον ξένο τύπο είναι οι αποκαλύψεις για τους Τσετσένους αδερφούς Tsarnaev (σ.σ. Βομβιστές Βοστώνης), που μετείχαν σε προγράμματα παροχής σίτισης και φροντίδας, χρηματοδοτούμενο από διάφορες ΜΚΟ αλλά και από τις ίδιες τις ΗΠΑ με ένα ποσό της τάξης των 7.5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε ελάχιστα έτη.

Ακόμα ένα παράδειγμα είναι οι πρόσφατες δηλώσεις για την Ουκρανία, αφού μέχρι και το 2010 η χώρα ήταν χαρακτηρισμένη ως «ελεύθερη» και σε πολύ καλύτερη θέση από ότι οι υπόλοιπες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Από το 2010 και κυρίως μετά τις εκλογές που έφεραν μια αντίθετη πολιτική συμφερόντων και ίσως και δυσκολίες στο θέμα της ένταξης σε Ε.Ε. αλλά και η ανανέωση των συμφωνιών με την Ρωσία για το κοινό ναυτικό στρατηγείο στην Κριμαία, ακολούθησε εντός ελαχίστων ημερών μια «καυτή αναφορά» από πολλές ΜΚΟ (και το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ) που υποβάθμιζαν τις παραπάνω αναφορές και οδηγούσαν σε αναθεώρηση.

Και πάλι πίσω στην Ελλάδα.

Οι πολλαπλές αναφορές κατά διαφόρων θεμάτων και ειδικότερα όσων έχουν να κάνουν με την παράνομη μετανάστευση, με μια εμφατική εμμονή στην χαλάρωση των νόμων εσωτερικά, προκαλούν αλγεινή εντύπωση. Καθόλου όμως έκπληξη , αν δεί κάποιος το ιστορικό των οργανώσεων αυτών, τις πράξεις τους, τις συμμετοχές τους σε καταστάσεις που μόνο καλό δεν δημιούργησαν αλλά και στο παράδοξο ( !!! ) αυτό της , άνευ κρίσεως, αποδοχής και παραδοχής των αναφορών αυτών από μερίδα πολιτικού κόσμου και πολιτών.

Συνολικά λοιπόν έχουμε μια εικόνα, από οργανώσεις που ξεκίνησαν λόγω πολιτικής ατζέντας ή χρηματοδοτούνται από ιδιωτικούς οργανισμούς που φέρονται να έχουν άμεση συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εμπλοκή σε πολεμικές συγκρούσεις… ή ακόμα και σε καταστάσεις κατασκοπείας και υποκίνησης πράξεων σε διάφορα κράτη. Ακόμα χειρότερα, είναι πιθανόν να έχουν συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα εξουσίας. Ταυτόχρονα, απολαμβάνουν την άκριτη αποδοχή πολιτών που προφανώς ,δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται και απλά βλέπουν τον μανδύα του «ανθρώπινου προσώπου».

Επανερχόμενος, μετά απο όλα αυτά, στην πρώτη δήλωση, του Zbigniew Brzezinski, το μόνο που θα προσθέσω σε αυτή, θα είναι ίσως ένα , αρχαίο Ελληνικό ρητό που και προσοχή εφιστά και ικανότερη κρίση… «Φοβού Δαναούς, δώρα φέροντες»

Ομάδα Αναλύσεων IISCA
Αλέξανδρος Νίκλαν - Γιώτα Χουλιάρα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top