GuidePedia

0

Τα πολιτικά κόμματα με τη «Δημοκρατία» έχουν μια περίεργη σχέση. Όλοι μιλούν με θέρμη για αυτή αλλά αφαιρούν από μέσα της τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία.
Στη θεωρία, ακούμε όλους  να μιλούν περί «Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης και Ελευθερίας», στην πράξη εισπράττουμε τα… απορρίμματα τους. Παίρνει ο κάθε ένας το χρώμα που εκπροσωπεί και αρχίζει να “βάφει” προσεκτικά αυτά που “έχει ανάγκη” ο λαός. Εκτός από το κατάλληλο χρώμα τους που επικαλύπτει σχεδόν άριστα τις σκουριές, την υγρασία και κάποιες βρομιές τους, φορούν τη καλύτερη φόρμα εργασίας και φυσικά με το ύφος που αρμόζει ανά περίσταση -πελάτη δηλαδή-, ξεκινούν να βάφουν ιδανικά τα ιδανικά μας.
Η Ν.Δ μας βάφει για να έχουμε κεντροδεξιά Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, Μαμ, Κακά και Νάνι, α! ξέχασα την Ανάπτυξη!
Το ΠΑΣΟΚ μας βάφει για να έχουμε κεντροαριστερή Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, Μαμ, Κακά και Νάνι. Όσο αφορά την ανάπτυξη, είναι εγγυητές!
Ο ΣΥΡΙΖΑ μας βάφει για να έχουμε κεντρο_αριστερο_αριστερή Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, Μαμ, Κακά και Νάνι. Όσο αφορά την ανάπτυξη, χάθηκα στη μετάφραση και δεν το πολύ έπιασα!
Το ΚΚΕ μας βάφει για να έχουμε Κομμουνισμό σκέτα! Κάνει επικάλυψη με το βαρύ χρώμα του τα κλασικά: «Ιμπεριαλισμό, Καπιταλισμό, Κεφάλαιο, Πλουτοκρατία, Μονοπώλια, Λαϊκούς αγώνες» και Νάνι. Περιέργως, παρά το καλό βάψιμο που κάνει, λίγοι το παίρνουν τηλέφωνο για δουλειά…
Η Χρυσή Αυγή μας βάφει για να έχουμε απαλλαγή από ότι λαθραίο κυκλοφορεί που δεν συνεργάζεται μαζί τους. Εκτός από το βάψιμο, αναλαμβάνει και καθαρισμό παντός τύπου και είδους… συν Κακά και Νάνι.
Η ΔΗΜΑΡ μας βάφει για να έχουμε πρόοδο και χρώμα απλά. Δεν μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες γιατί θα γίνουν μεταγραφές και έχουν αποσυντονιστεί.
Οι υπόλοιποι μας… βάφουν και αυτοί για να μη λένε οι άλλοι μπογιατζήδες, και οι πελάτες φυσικά, ότι κολοβαράνε. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τσακωθεί με κάποιους από τους άλλους βαφιάδες και άνοιξαν δική τους εταιρία. Το μέλλον τους, άγνωστο.
Γενικά πέφτει πολύ βάψιμο από όλους και είναι αξιοθαύμαστο για κάποιους από αυτούς, το πώς καταφέρνουν να βάφουν και τους βόθρους «mission impossible Νο 2014». Το «μη χείρον βέλτιστον» που επικαλούνται αρκετοί για να ψηφίζουν ανάλογα, θα πρέπει να έχει και όρια κάποια στιγμή. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι πατάνε επάνω μας για να “βάφουν”;
Αλλοίμονο σε αυτούς που δίνουν το χρώμα τους στη «Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία» και νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους στο βάψιμο.
Αλλοίμονο και σε εμάς που έχουμε αυτούς για να βάφουν τα όνειρα και τα ιδανικά μας.

- Η ουσία της Δημοκρατίας πηγάζει από το σεβασμό. Έχουμε; -

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top