GuidePedia

0

Πρωτοφανή γεγονότα λαμβάνουν πλέον χώρα στα παγκόσμια χρονικά της πολεμικής Ιστορίας. Οι επιθέσεις ανακοινώνονται στα ΜΜΕ, δίνοντας έτσι χρόνο στον αντίπαλο να προετοιμαστεί! Οποία ιπποτική συμπεριφορά, θα μπορούσε να πει κάποιος! Πράγματι, προσεγγίζουσα μάλιστα τα όρια της βλακείας, ή μήπως της πολιτικής σκοπιμότητας;
Του Παντελή Καρύκα
Ο λόγος φυσικά για τους «εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς» της Συρίας, οι οποίοι, ούτε λίγο, ούτε πολύ προανήγγειλαν την επίθεση που σκοπεύουν να εξαπολύσουν την Άνοιξη κατά της Δαμασκού… σήμερα!!! Αφού αντικατέστησαν τον στρατηγό τους, ενώ αυτός την είχε κοπανήσει εδώ και πολύ καιρό σε χώρα του Κόλπου .
Η νέα «Εαρινή Επίθεση», όπως αυτή που προετοίμασε τόσο καλά ο Μουσολίνι, ώστε να βρει τον Ελληνικό Στρατό έτοιμο να την αντιμετωπίσει, προβλέπεται να εξαπολυθεί από μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», αρκετοί εκ των οποίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Χουριέτ, εκπαιδεύονται στην Ιορδανία.

Καθώς οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία δοκιμάζονται σοβαρά, με ΗΠΑ και Ρωσία να διασταυρώνουν ανοικτά τα ξίφη τους σχετικά με την παραμονή ή όχι του Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία, οι αντικαθεστωτικοί, αποφάσισαν να προαναγγείλουν μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της Δαμασκού μάλιστα, την οποία, είναι βέβαιο, ότι μόνοι τους δεν μπορούν καν να εξαπολύσουν.
Υπάρχουν λοιπόν δύο τινά. Είτε ορισμένοι πάσχουν από απίστευτη ηλιθιότητα, είτε κάποιοι που βρίσκονται πίσω από αυτούς απειλούν ανοικτά τον Άσαντ, ότι αν δεν αποδεχτεί τις θέσεις της Δύσης, την Άνοιξη καλό θα ήταν κάτι να περιμένει! Μια αναξιόπιστη βέβαια έμμεση απειλή, εκτός κι αν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να αποκαταστήσει την κατεστραμμένη αποτρεπτική της αξιοπιστία απέναντι στη Μόσχα, αφού τα τελευταία χρόνια τα έχει κάνει… μαντάρα.
Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί που «καίγονται» κυριολεκτικά, να αποτύχουν οι συνομιλίες, με βασικούς υπόπτους τη Σαουδική Αραβία και τη γείτονα Τουρκία, αλλά και αρκετούς άλλους παρεπιδημούντες τον Κόλπο.
Στην προαναγγελθείσα επίθεση αναμένεται, σύμφωνα με τη Χουριέτ, να λάβουν μέρος χιλιάδες άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, εκπαιδευμένοι από Αμερικανούς και άλλους Δυτικούς σε στρατόπεδα στην Ιορδανία, τους οποίους θα εξοπλίσουν… μα τον Αλλάχ, τα αδέρφια τους από την καυτή αραβική έρημο. Αλήθεια, αν αυτό το εκλάβουμε στις «απόλυτες τιμές» του, μας θυμίζει το φιάσκο του «Κόλπου των Χοίρων»… μιας και πιάσαμε τα ιστορικά παραδείγματα. Εκτός, το τονίζουμε, κι αν στο παρασκήνιο εξυφαίνεται νέα οργανωμένη αιματοχυσία στην περιοχή…
Σα να μην έφτανε δε η ανακοίνωση, ένας εκ των επικεφαλής τους «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ο πρώην ταξίαρχος του Συριακού Στρατού Αμπτουλάχ αλ Καραζί, αναφέρθηκε και στο ακριβές σημείο εκδήλωσης της επίθεσης, το προάστιο Ντάραα της Δαμασκού, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι έχουν δοθεί εγγυήσεις, όσον αφορά τον εξοπλισμό των μαχητών του, από τις «χώρες που υποστηρίζουν την εξέγερση κατά του Άσαντ»!

Πιο κοντά στην πραγματικότητα, Σύρος αξιωματούχος, δήλωσε ότι πριν από την όποια επανάληψη των συνομιλιών, οι αντικαθεστωτικοί σκοπεύουν να επιτεθούν στη Ντάραα. Οι συνομιλίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μάλλον θα επαναληφθούν τον επόμενο μήνα – άρα και η επίθεση.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top