GuidePedia

0


Το πιο αστείο πράγμα που υπέστην τελευταία ήταν να μάθω για την ανακοίνωση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση (εδώ και καιρό δεν αναγνωρίζω τις πράξεις της ούτε τις σκέψεις της ούτε τις ιδέες της ούτε τις μπαρούφες της) κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ προκειμένου να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ! Την ανακοίνωση αυτή την έκανε μπροστά σε δημόσιο ακροατήριο! Αυτή και μόνο τη παράμετρο να σκεφτεί κάποιος οδηγείται αυτόματα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για φούσκα.
Έχετε ακούσει εσείς πουθενά, στρατηγούς να ανακοινώνουν πώς θα επιτεθούν. Και όμως… Στην Ελλάδα γίνεται και αυτό. Ο πρώην κ.Τούρκογλου, ανακοίνωσε σε πρόσφατη παρουσίαση βιβλίου για την ΑΟΖ τα 5 βήματα που θα ακολουθήσει η χώρα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ της μέσω ΕΕ!  Το έκανε προφανώς για να δώσει τα κατάλληλα “λόγια” που θα πρέπει να “περάσουν” στο λαό η επίσημη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και η ανεπίσημη… Εννοώ τις διάφορες “τηλεπερσόνες” που περνούν απο τα κανάλια όλης της επικράτειας και μιλούν επι παντός επιστητού. Μερικές από αυτές είναι “ειδικευμένες” ακόμη και σε ΑΟΖ...!
Mίλησαν διάφοροι για την ΑΟΖ στη παρουσίαση αυτού του βιβλίου. Tο σημαντικό που βγήκε είναι, ότι αυτό για το οποίο θέλει να προετοιμάσει η κυβέρνηση τον Ελληνικό λαό είναι η παράδοση ενός 15-20% της Ελληνικής ΑΟΖ στην Τουρκία στη περιοχή του Καστελλόριζου μέσα απο μια διαιτησία που θα ορίσει το Διεθνές Δικαστήριο της Θάλασσας στο Αμβούργο μετά απο ευθυδικία (δίκαια κρίση)! Τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες…
Αυτό πάντως δεν θα γίνει μέσα στο 2014. Θα πάρει πολλά χρόνια. Αυτά τα λέει η κυβέρνηση για να παρουσιάσει κάποιο “έργο” ενόψη ευρωεκλογών. Αυτό το είδος “έργου”, το λέμε  και ανακοίνωση-μακέτα σαν αυτές που έκανε επι χρόνια το ΠΑΣΟΚ.
Kαι ερωτώ, “ποιός  και για ποιό σκοπό δημιουργεί πρόβλημα ανακοινώνοντας τις στρατηγικές της Ελλάδας”; Γιατί το κάνει τόσο κουτά και ποιά χώρα ευνοεί; Υπενθυμίζω ότι η Θεωρία Παιγνίων δεν έχει νόημα για παίχτες διαφορετικής ισχύος...
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαχείριση της χώρας απο αυτό το πολιτικό σύστημα. Έχει τελειώσει. Δεν σκαμπάζουν…
Προσέξτε επερχόμενη ανακοίνωση στα μέσα πρός το τέλος Ιανουαρίου. Θα επηρεάσει την εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας εν όψει του success story που προετοιμάζει η κυβέρνηση για έξοδο στις αγορές τον Μάρτιο με Μάιο, όπως επανηλειμμένα σε αυτό το ιστολόγιο έχω αναφέρει. Μή το φάτε.
Όσο η χώρα δεν παράγει και όσο το πολιτικό σύστημα παίζει με τους άλλους κάθε φορά κομπάρσους το ίδιο έργο, μη πιστεύετε κανένα και τίποτα. Ίσως είναι καιρός μάλιστα να αρχίσετε να σκέπτεστε ακόμη και ότι τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν απο χρόνια λυθεί και να διερωτηθείτε πώς αυτό συνδέεται με τη διαχείριση καταστάσεων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των εξοπλιστικών τις τελευταίες δεκαετίες. Δουλίτσες…
Μερικές φορές βλέπω στον ύπνο μου, ότι τα λεφτά που έδωσαν στον  Σάφα τον ιδιοκτήτη των ΕΝΑΕ για τα σαπάκια υποβρύχια να μη πηγαίνουν στη δική του τσέπη αλλά σε άλλες… Κάτι σαν ξέπλυμα… Μετά απο αυτό το όνειρο αναμένω και νέα  Ευρωπαϊκή οδηγία για τη φορολογία κλπ των εφοπλιστών όλης της ΕΕ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top