GuidePedia

0

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει με «παραμύθια» του στιλ θα φτιάξουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους επικίνδυνους κρατούμενους στην αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας με τη σύμπραξη, όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, παλαιάς και νέας γενιάς ανταρτών πόλης, υποστηριζόμενων και από ποινικούς. Το ότι θα κόψει τις άδειες στους τρομοκράτες επίσης είναι αστειότητες, όταν από τους 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση της 17Ν οι 5 μόνο βρίσκονται πλέον στις φυλακές.
Με την απόδραση των Αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές των Τρικάλων και τον εξευτελισμό που υπέστη το σωφρονιστικό σύστημα, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από το Μάρτιο του 2013, πώς θα φτιάξει φυλακές υψίστης ασφαλείας.
«Αποφασίστηκε η οργάνωση των λειτουργιών μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σοβαρότατα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και μετά από συνάντηση που είχε με τον Α. Σαμαρά και το Ν. Δένδια στα τέλη Μαρτίου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης.
Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να χαθούν δύο ζωές, μία της άτυχης γυναίκας στην Κόρινθο και ενός αστυνομικού από τα πυρά των Αλβανών δραπετών και να στηθεί μία γιγαντιαία επιχείρηση αναζητώντας τους κακοποιούς επί σχεδόν ένα μήνα, με τεράστιο κόστος.
Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τις οποίες εξήγγειλε και πάλι χθες μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου είναι ξαναζεσταμένο φαγητό χωρίς καμία ουσία.
Δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και δεν πρόκειται να αποφέρουν τίποτα, όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί a la carte σε ορισμένες περιπτώσεις. Από τη μία δείχνει υπερβάλλον ζήλο για να φυλακίσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο και από την άλλη δίνει άδειες στους τρομοκράτες.
Επτά άδειες είχε πάρει τα τελευταία χρόνια ο Χ. Ξηρός και κανείς από τους σωφρονιστικούς δεν είχε αντιληφθεί πώς κάποια στιγμή θα την… έκανε. Ουδείς αντιλήφθηκε αυτό που είπε ο δικηγόρος του Φ.Ραγκούσης ότι, «ο εφησυχασμός και το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα ξένα προς τον χαρακτήρα του και γι αυτό και έλαβε την απόφαση αυτή».
Ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού θεωρεί ότι η πολυετής φυλάκισή του, και οι ειδικές συνθήκες κρατήσεως, δεν έκαμψαν τίποτα από το φρόνημά του και τη θέση του απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα.
Κι όμως το υπουργείο Δικαιοσύνης του χορηγούσε συνεχώς άδειες, ενώ ο Χ. Ξηρός ετοίμαζε τη μεγάλη απόδραση. Απλά ο άνθρωπος έφυγε σαν κύριος. Επέδειξε καλή συμπεριφορά, πήρε τις άδειες τους και έφυγε σαν κύριος, αντί να μπει στη διαδικασία να δραπετεύσει.
Η απόδραση του Χ. Ξηρού ωστόσο έχει πυροδοτήσει σενάρια «νεοοτρομοκρατίας» με τη σύνδεση και τη σύμπραξη του με δραπέτες όπως ο Μαζιώτης και ο Παλαιοκώστας. Για τον Μαζιώτη μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις πώς κρύβεται πίσω από το «χτύπημα» στα γραφεία της Ν.Δ., αλλά και οργάνωσε τη δολοφονία των δύο παλικαριών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Κανείς δε δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστο το «χειροκρότημα» των Πυρήνων της Φωτιάς για την απόδραση του Ξηρού.
Την ενδεχόμενη συνεργασία παλαιών και νέων τρομοκρατών ή ανταρτών πόλης με τη βοήθεια ποινικών εξετάζει βάσιμα και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Δεν αποκλείουν μία ομάδα μερικών τρομοκρατών παλαιάς γενιάς με περίπου δέκα άτιμα του νέου αντάρτικου πόλης να συνθέτουν μία τρομοκρατική οργάνωση και ο Χ. Ξηρός να αποτελεί το πρόσωπο-σύμβολο της.
Σε μία τέτοια περίπτωση φαίνεται πώς ετοιμάζεται ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πώς το χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρεσβευτή και γενικά τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων χρόνων δείχνουν πώς οι δράστες θέλουν να μιμηθούν τη 17Ν.
Μετά την απόδραση λοιπόν του Χ. Ξηρού την ΕΛ.ΑΣ. την έχουν ζώσει τα φίδια. Αυτός είναι και ο λόγος της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου.
Σε πρώτη φάση η ΕΛ.ΑΣ. ρίχνει όλο της το βάρος στον εντοπισμό του πρώην έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού για τη 17Ν. Γνωρίζει όμως πως είναι δύσκολη επιχείρηση, καθ’ ότι ο Χ. Ξηρός και οι συνεργοί του, διότι σίγουρα υπάρχουν, έχουν προετοιμάσει πολύ καλά την απόδραση του.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πώς πρόκειται για μία κυβέρνηση και κρατικούς φορείς παρωδία. Σε διαφορετική περίπτωση, τα σενάρια που μπορούν να αναπτυχθούν μετά τη φυγή του Χ. Ξηρού είναι πολύ ύποπτα και σαφώς επικίνδυνα για τη χώρα και την ασφάλεια των πολιτών.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top