GuidePedia

0

Ανησυχητικά είναι τα σημάδια στη Μέση Ανατολή, αφού τα σύννεφα πυκνώνουν και το ενδεχόμενο νέας πολεμικής σύγκρουσης δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, τις πρώτες τρεις εβδομάδες του νέου έτους, έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας οι μισές ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν στο σύνολο του 2013 (σύνολο 40), άρα, αναλογικά, σε τρεις εβδομάδες όσες πέρσι σε ένα εξάμηνο…
Η «ποιοτική» διαφοροποίηση συνίσταται στο ότι το αντιαεροπορικό – αντιβαλλιστικό σύστημα Iron Dome αντιμετώπισε τις πέντε από τις συνολικά έξι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της ισραηλινής πόλης Άσκελον, αποφεύγοντας έτσι το ουσιαστικό (θύματα) και/ή επικοινωνιακό αντίκτυπο των επιθέσεων.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Χαμάς έχει πλέον στο οπλοστάσιό της σημαντικό αριθμό πυραύλων M-75 που παράγονται στη Γάζα και οι οποίοι μπορούν να εκτοξευθούν εναντίον του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ… Ένα δεδομένο που σαφώς περιπλέκει τη στρατηγική εξίσωση στην περιοχή και υπόσχεται… πολύ αίμα σε περίπτωση που ξεσπάσει νέα σύγκρουση.
Και πως να είναι διαφορετικά, όταν το μίσος καλά κρατά όπως αποδεικνύεται και από το βίντεο του Al Aqsa TV που ακολουθεί, το οποίο προέρχεται από την τελετή αποφοίτησης σε στρατόπεδο εκπαίδευσης νεαρών που διατηρεί η Χαμάς. «Είστε η εμπροσθοφυλακή που θα ενωθεί με αραβικούς και ισλαμικούς στρατούς, από την Ινδονησία, τη Μαλαισία, την Τουρκία, την Αίγυπτο», για να στραφούμε προς την Ιερουσαλήμ και να την απελευθερώσουμε, είπε ο τελετάρχης!
Ανάμεσα στα διάφορα παρανοϊκά ανέφεραν οι «απόφοιτοι», ήρθε και ο «υπουργός Εσωτερικών» της Χαμάς, να αναφέρει, ότι «με το θέλημα του Αλλάχ, αυτή η γενιά θα νικήσει το Ισραήλ» και ο «πρωθυπουργός» Ισμαήλ Χανίγιε, να τους νουθετεί να αγαπούν τον θάνατο «για χάρη του Αλλάχ, όσο οι εχθροί αγαπούν τη ζωή»…


Δημοσίευση σχολίου

 
Top