GuidePedia

0
Κάποιοι θέλουν να κλείσουν τον ελληνικό λαό σε σκοτεινά δωμάτια

Κάποιοι θέλουν να κλείσουν τον ελληνικό λαό σε σκοτεινά δωμάτια

“ Δηλώσεις υποστήριξης σε σκοτεινά καθεστώτα, τα οποία είχαν και έχουν ως σκοπό την κατάλυση της Δημοκρατίας ούτε ανασκευάζονται ούτε και μπορούν να αποσιωπηθούν. Μόνο αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν στις καρδιές και στις μνήμες των δημοκρατικών – προοδευτικών δυνάμεων. ”
Του Κώστα Καπνίση
Ξυπνούν φαντάσματα του σκοτεινού παρελθόντος; «Όταν ο κατήφορος ξεκινήσει, τότε δεν έχει σταματημό», συνηθίζει να λέει ο σοφός ελληνικός λαός. Αυτό ταιριάζει «γάντι» για μια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία έχει χάσει κάθε έλεγχο και πέρα από τα Μνημόνια, τα οποία έχουν ισοπεδώσει την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, μοιάζει να θέλει να γυρίσει την χώρα σε μαύρες και σκοτεινές εποχές, προκειμένου να κρατήσει την εξουσία στα χέρια της. Η ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Σαμαρά, ήλθε να προσθέσει το «κερασάκι» μετά από τις δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος υποστήριξε ότι «Η Χούντα ήταν επανάσταση». Μέχρι και ο κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας χαρακτήρισε ως «Απαράδεκτη και ανατριχιαστική» την δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, καλώντας μάλιστα το κόμμα της Λ. Συγγρού «να ανακαλέσει στην τάξη» τον Δημήτρη Χριστογιάννη για «τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή».

Η τελευταία αυτή εξέλιξη επαναφέρει στις μνήμες των περισσοτέρων την υπόθεση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά από το «στρίμωγμα» της κυβέρνησης Σαμαρά, λίγους μήνες πριν από την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., όταν και οι Ευρωπαίοι εταίροι είχαν, σε αλλεπάλληλες δηλώσεις αξιωματούχων, απευθύνει προειδοποίηση ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου οφείλει να στριμώξει την Χρυσή Αυγή, αλλιώς θα ετίθετο σε αμφιβολία το ενδεχόμενο να αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία στην Ε.Ε. Μάλιστα κάποιοι πιο μετριοπαθείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, προσπάθησαν να δώσουν και μια δικαιολογία σε μια τέτοια κίνηση, να αφαιρεθεί δηλαδή η δυνατότητα ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα για λόγους εξοικονόμησης πόρων, καθώς η χώρα βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ακόμα και στον τελευταίο υποστηρικτή αυτού του κυβερνητικού συνονθυλεύματος ότι η κατάσταση έχει φτάσει, αν δεν έχει ξεπεράσει, τα όρια αντοχής της ίδιας της χώρας. Μόνο αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν στις καρδιές και στις μνήμες των δημοκρατικών – προοδευτικών δυνάμεων απόψεις εκπροσώπου του εθνικού κοινοβουλίου ότι οι πολίτες δεν ήταν φοβισμένοι κατά την περίοδο της Χούντας, μιας μαύρης επταετίας, την οποία ο ελληνικός λαός ακόμα και σήμερα προσπαθεί να ξεχάσει. Ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα προσπάθησε να βάλει και σε ζυγαριά την Χούντα με την τρομοκρατία λέγοντας ότι «Βάζετε τους χουντικούς στην ίδια μοίρα με τον τρομοκράτη;». Αλήθεια σε τι αποσκοπεί μια τέτοια προσπάθεια σύγκρισης, ειδικά στη σημερινή συγκυρία όπου η Ευρώπη και όχι μόνο η Ελλάδα, βλέπουν τις δυνάμεις της ακροδεξιάς να αυξάνουν τις δυνάμεις τους και να κυμαίνονται κοντά στο 20% κατά μέσο όρο;

Ιστορικά, έχει αποδειχθεί με τον πλέον επώδυνο τρόπο για την ανθρωπότητα ότι ο νεοφιλελευθερισμός και ο φασισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, το οποίο μόνο χάος, φόβο και τρόμο μπορεί να προκαλέσει στις κοινωνίες, καθώς επίσης και πολιτική αποσταθεροποίηση με σαφή απειλή προς το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Δηλώσεις υποστήριξης σε σκοτεινά καθεστώτα, τα οποία είχαν και έχουν ως σκοπό την κατάλυση της Δημοκρατίας ούτε ανασκευάζονται ούτε και μπορούν να αποσιωπηθούν. Ο συγκεκριμένος βουλευτής της ΝΔ, θα έπρεπε να έχει διαγραφεί από τη ΝΔ, ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα από τη στιγμή που προέβη σε τέτοιες δηλώσεις, για οποιονδήποτε λόγο κι αν προέβη σε μια τέτοια κίνηση.

Η δημοσκοπική κατάρρευση των κομμάτων που κυβερνούν σφιχταγκαλιασμένα σε μια μη αναστρέψιμη πορεία εκλογικής συντριβής, είναι πιθανό να οδηγήσει κι άλλα στελέχη της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου σε απαράδεκτες δηλώσεις, οι οποίες αποσκοπούν μόνο στην προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης δύο κομμάτων – απομειναριών ή μεμονωμένων πολιτικών στελεχών. Πέρα όμως από τις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει να αντιμετωπίσει την τρόικα από τη μια πλευρά και από την άλλη την οργή της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Εκεί βρίσκονται τα πραγματικά προβλήματα. Εκεί που η κυβέρνηση Σαμαρά έχει χάσει κατά κράτος τη μάχη, από την επόμενη κιόλας ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, διαψεύδοντας η ίδια τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, το οποίο θα κρίνει την ίδια της την ύπαρξη. Πλέον η Ελλάδα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην εθνική ανεξαρτησία και την εξάρτηση από τις ξένες και ντόπιες «ελίτ», το φωτεινό μέλλον με την πιο μαύρη συντήρηση, την ανάπτυξη με τον οικονομικό μαρασμό, τη Δημοκρατία με τον αυταρχισμό. Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα, στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Τα επικοινωνιακά τερτίπια, με σκέψεις και διαρροές για ανασχηματισμό μιας κυβέρνησης, η οποία δεν θέλει και δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική, έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα στις κάλπες, τις οποίες το κυβερνητικό συνονθύλευμα δεν θα μπορέσει να αποφύγει…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top