GuidePedia

0
el_tr


Επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εξάγει την εσωτερική της κρίση στα χωρικά ύδατα του Ελληνισμού. Από το καλοκαίρι που ξέσπασε η κρίση στην γείτονα είχαμε προβλέψει τόσο την εκτόνωσή της όσο και τις προθέσεις των Τούρκων να την εξάγουν αλλού.
Έτσι, την ώρα που το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκμεταλλευόμενο την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση Ερντογάν, προσφεύγει κατά της καταδίκης εκατοντάδων αξιωματικών στις δίκες για τις υποθέσεις Εργκένεκον και «Βαριοπούλα», η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Şafak» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο, «Sular ısınacak – Θα ανάψουν τα νερά», υπονοώντας ότι πλησιάζει η ώρα μεγάλης κρίσης στο Αιγαίο.
«Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ και να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της ΑΟΖ» αναφέρει σε υψηλούς τόνους η εφημερίδα, της οποίας το δημοσίευμα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου.
Η ζαλισμένη Τουρκία, σαφώς επηρεασμένη από την βαθιά πολιτική αλλά και εθνοτική κρίση που διόλου τυχαία ξέσπασε εντός των συνόρων της, κοιτάει να δει προς τα που θα πέσει, όπως χαρακτηριστικά είχαμε γράψει σε παλαιότερα άρθρα μας, όταν μερικοί «ειδικοί» εξωράιζαν την θέση της γείτονας.
Δεν γνωρίζουμε αν στην Άγκυρα έχουν καταλάβει πόσο σοβαρό θα είναι το πέσιμο για το μέλλον της πανσπερμικής χώρας. Πάντως μάλλον θεωρούν την Ελλάδα, της οποίας η κοινωνία μαστίζεται από την πολιτικοκοινωνική κρίση και την σοβιετικού τύπου οικονομική πολιτική, μαλακό μαξιλάρι για να πέσουν όσο το δυνατόν ανώδυνα.
Εντούτοις ίσως δεν έχουν υπολογίσει ότι βρίσκονται σε μια περιοχή υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας με αμφότερα συμφέροντα, των οποίων η αντιπαράθεση δεν αποκλείεται να κορυφωθεί με αφορμή την μεγάλη κρίση στην Τουρκία, η οποία θα οδηγήσει ενδεχόμενα στην τελική διάσπασή της.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top