GuidePedia

0


Δύο είναι οι ειδήσεις από το μέτωπο της κρίσης που έχουν ενδιαφέρον. Η πρώτη αφορά τις εκτιμήσεις για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και το δεύτερο οι αναλύσεις στο εξωτερικό που αφορούν στις πιθανότητες πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα εντός του έτους.
Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013, δείχνουν πλεόνασμα ύψους 691 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε το 2013 στα 5,3 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2,9% του ΑΕΠ, από 15,6 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2012, το οποίο αντιστοιχούσε στο 8,1% του ΑΕΠ.
Την ίδια ώρα έρχεται ο διεθνή χρηματοοικονομικός οίκος JP Morgan, εκτιμώντας την πιθανότητα για εθνικές εκλογές εντός του 2014 σε μεγαλύτερη του 50%, προσδιορίζοντας πιθανό χρόνο εκλογών, το επόμενο φθινόπωρο.

Ενδιαφέρον στην ανάλυση έχει και η εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει στάση για να προσαρμοστεί στις ανάγκες διακυβέρνησης εντός Ευρωζώνης… Επίσης, θεωρεί ότι σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες και νίκη της αριστεράς, θα προκαλούσαν μόνο βραχυπρόθεσμους τριγμούς στο χρηματιστήριο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top