GuidePedia

0



Οι Τούρκοι έχουν θράσος. Διαμαρτύρονται γιατί στο πρόγραμμα αναζήτησης Google Earth τα δύο νησάκια εμφανίζονται στα αγγλικά με τις ονομασίες İmia Limnia Ena και İmia Limnia Dio. Κανονικά δηλαδή.

Οι Τούρκοι λένε ότι μέχρι πριν από δυο εβδομάδες οι δύο βραχονησίδες εμαφανίζονταν και με το όνομα Kardak και απαιτούν...διόρθωση!
Ο Αρίφ Γιλμάζ-μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μπόντρουμ δήλωσε σχετικά :

“Έπρεπε να έχει προσεχθεί το μήνυμα που έδωσαν παγκοσμίως οι Τούρκοι κομμάντο, όταν αποβιβάστηκαν εκεί το 1996 ... Εκεί είναι τουρκικό έδαφος και για αυτό δεν υποχωρούμε. Παρουσιάζονται όμως προβλήματα καθώς σε μηχανές αναζήτησης και σε ναυτιλιακούς χάρτες τα νησιά Καρντάκ εμφανίζονται ως ελληνικά. Ξένα σκάφη, γιότ και εμπορικά πλοία που κάνουν διεθνείς μεταφορές, περνώντας το ιδιαίτερα τα καλοκαίρια από εκεί διστάζουν σχετικά με το ποιά σημαία να σηκώσουν. Αν πιστέψουν βλέποντας τον χάρτη πως είναι ελληνικά και σηκώσουν σημαία, επεμβαίνει το τουρκικό λιμενικό, και αν σηκώσουν τούρκικη σημαία επεμβαίνει το ελληνικό λιμενικό. Τούρκοι ναυτικοί που ξέρουν καλά την περιοχή, δεν πλησιάζουν τις βραχονησίδες Καρντάκ για να μην υπάρξει κρίση. Αλλά το ελληνικό λιμενικό έφτασε μέχρι του σημείου να παρενοχλήσει τουρκικά σκάφη που μετείχαν σε έναν διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα. Θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες ώστε να επανορθωθεί το λάθος στο Google και στις ναυτιλιακές ιστοσελίδες”.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top