GuidePedia

0


Στην Βουλή γίνεται “ναυμαχία” για τη σύμβαση Βενιζέλου. Για το πόσα χρήματα έχουν πληρωθεί μέχρι τώρα για υποβρύχια που δεν έχουν παραλάβει. Για Ναυπηγεία που είναι κλειστά εδώ και 20 μήνες. Για συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν. Και υπάρχει κλίμα ηλεκτρισμένο. Το μόνο που δεν πρόκειται να συζητηθεί είναι η λύση η οποία επείγει αλλά όλοι δείχνουν να μην το έχουν καταλάβει.

Δυστυχώς δεν προκειται να ακούσουμε πως το Πολεμικό Ναυτικό που καίγεται για την παραλαβή των πληρωμένων στο 80% υποβρυχίων 214 θα τα παραλάβει.

Δεν θα μάθουμε με ποιο τρόπο τα Ναυπηγεία Σκαραμγκά θα επαναλειτουγήσουν.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τελευταία αυτή που υπέγραψε ο κ.Βενιζέλος για να μην κάνει τίποτα ώστε να ανατραπεί η δυσμενέστατη κατάσταση που αντιμετωπίζει το ελληνικό δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σκαραμγκά “πατώντας” σε όσα έχουν υπογραφεί έχει προσφύγει στη διεθνή διαιτησία και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης μέσα στο 2014 προσδοκώντας βάσιμα ότι θα εισπράξει από 400 εκατομμύρια και πάνω!

Έχουμε ξαναγράψει ότι το θέμα των Ναυπηγείων και των υποβρυχίων δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί και να λυθεί πολιτικά. Με πίεση αφόρητη προς την ιδιοκτησία και τους Γερμανούς χωρίς τους οποίους τα υποβρύχια δεν μπορούν να ολοκληρωθούν. Δεν είναι δυνατόν να έχουν πληρωθεί τόσα δις από τους Έλληνες φορολογούμενους και να μην έχουν ενταχθεί τα υποβρύχια στο Στόλο. Κανείς δεν μπορεί να το δικαιολογήσει και κανένας πολίτης δεν πρόκειται να το καταλάβει όσες συμβάσεις - δικαιολογίες κι αν επικαλεστεί η κυβέρνηση. Μόνος τρόπος να τρίξει τα δόντια σ΄ όσους έχουν πληρωθεί και δεν έχουν παραδώσει τα υποβρύχια. Ας προκαλέσει τόσο θόρυβο ώστε η ζημιά που θα υποστεί η φήμη τους θα είναι ισχυρότερη από τις όποιες προβλέψεις των κακών συμβάσεων που υπογράψαμε.

Γιατί ήταν κακές οι συμβάσεις και γιατί τις υπογράψαμε έχουμε την άνεση χρόνου για να το διερευνήσουμε. Δεν έχουμε όμως πια άλλο χρόνο για να παρακολουθούμε τα ολοκαίνουργια και πανάκριβα υποβρύχια να σαπίζουν στον Σκαραμαγκά.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top