GuidePedia

0


του καθ.δρ. Γ.Ζουγανέλη
Oι Έλληνες πολίτες παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά ασθενών που είναι σε κώμα. Ακούν, βλέπουν αλλά δεν αντιδρούν σε όσα υφίστανται.
Ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι οι πολίτες, που δεν αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα της κατάστασης και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να δώσει λύσεις υπέρ τους.
Δεν ξέρω μέχρι πότε θα συνεχισθεί αυτή η τραγική “σιωπηλή” αντίδραση των Ελλήνων πολιτών αλλά πιστεύω ότι το “ξύπνημα” μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή απο ένα τυχαίο συμβάν, απο μια άγνωστη πολιτική μάζα ή μια οντότητα που θα ξυπνήσει στον Έλληνα την ανάγκη να δώσει ένα σοβαρό και επίμονο αγώνα να επιβιώσει ενθυμούμενος τις παραδόσεις και την ιστορία του. Εκείνη τη στιγμή οι διαφορές θα εξαφανιστούν. Το αληθινό απο το ψεύτικο θα ξεχωρίσει.
Γίνονται τόσα πολλά άνευ λογικής και ουσίας κάθε μέρα που μόνο τυχαία “στιγμιότυπα” που αφορούν το σωστό ή το λάθος, μπορώ πλέον να συζητάω σε αυτό το ιστολόγιο.
Στη συνέχεια, σας αναφέρω τέτοια στιγμιότυπα, που τα αναλύω εν τάχει και που δείχνουν ένα κράτος σε πορεία διάλυσης.
Είναι πολιτικά επικίνδυνη η επιθυμία της Ελλάδας της δημιουργίας κοινής τουριστικής ζώνης ανάμεσα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και τη Τουρκία. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν.
Την ίδια ώρα το νεοαγορασμένο ερευνητικό πλοίο  της Τουρκίας κάνει χωρίς άδεια έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν.
Πρόσφατα άκουσα μερικές γεωστρατηγικές ερμηνείες για το τί αναμένεται να συμβεί στη περιοχή, Δεν συμφωνώ με καμμία απο αυτές που άκουσα. Όλες τους βασίζονται στο καλό και κακό παιδί την Τουρκία αλλά όχι στην υπάκουη στις ΗΠΑ Τουρκία και στα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν στις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν.
Η επίλυση του Συριακού και Ιρανικού προβλήματος έχει κάνει καλό στην προώθηση της εκμετάλλευσης των υδρογονθράκων της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου. Αδικημένος της υπόθεσης η Κίνα, που διαφαίνεται ότι αδικήθηκε στη μοιρασιά που έγινε. Για τη δημιουργία του Κουρδιστάν μιλήσαμε απο το 2012 (βλέπετε εδώ).
Το Ισραήλ δεν έχει αδικηθεί απο τον τρόπο που επέλυσαν τα θέματα της περιοχής οι ΗΠΑ και η Ρωσία, έστω προσωρινά. Η Ελλάδα αντίθετα ευρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν κυβερνάται απο πατριώτες και αμφιβάλλω αν αυτό έγινε ποτέ.
Θεωρώ ότι η συζήτηση για “πλεόνασμα” απο τη κυβέρνηση είναι κάτι πολύ αστείο, γιατί κάθε “πλεόνασμα” δεν έχει αξία όταν το ΑΕΠ της χώρας μικραίνει, το εξωτερικό δάνειο αυξάνει και μετά το Δεκέμβρη αναμένονται να ψηφιστούν και νέα μέτρα.
Παρατηρώντας κατά εξάμηνο, το πόσα χάνουν οι Έλληνες πολίτες και πόσο μειώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη φθίνουσα μείωση της κυριαρχίας και των ενωτικών δομών του κράτους που κάποτε λεγόταν Ελλάδα. Η απόσχιση περιοχών έχει αρχίσει και διαφαίνεται. Δυτική Θράκη, Πελοπόννησος και Κρήτη έχουν ξεκινήσει. Ακολουθούν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Η αποχώρηση απο περιοχές του Ελληνικού στρατού, οι κοινές τουριστικές ζώνες, τα μεταφερόμενα πλοία-ξενοδοχεία που θα έλθουν στη Δυτική Θράκη είναι τα τελευταία σημέια των καιρών. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν.
Αυτό το πολιτικό σύστημα ξεχάστε το. Δεν μπορεί. Δεν έχει τις γνώσεις και τις άμυνες που θα έπρεπε να έχει. Αντιδράει “μόνο και όταν” για να μπορέσει το ντόπιο κατεστημένο να συνδιαλλαγεί καλύτερα με τους νέους “άρχοντες” που ήλθαν στη χώρα μετά τη παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας της και διάλυσης της μέσω των αντισυνταγματικών μνημονίων που υπεγράφησαν. Αυτό προχωράει.
Μεγάλη μερίδα ευθύνης για όσα εξελίσσονται έχουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Ανήθικοι, ανεύθυνοι, ανίκανοι, φαφλατάδες, πράττονες χωρίς ηθική και μόνο με οικονομικά ερίσματα. Επικίνδυνοι με ένα σύλλογο ανύπαρκτο. Το ίδιο αφορά και το κλάδο των δικαστών και εισαγγελέων. Πράγματι, όλοι έχουν ευθύνη για ότι έχει γίνει και ότι συνεχίζει να γίνεται στη χώρα. Κάποιο όμως έφαγαν τα πολλά και κάποιοι έπαιρναν και παίρνουν αποφάσεις, χωρίς να έχουν τη δικαιοδοσία και τη δέσμευση να το κάνουν. Η Βουλή έχει γίνει ένας χώρος που εκπροσωπούνται τα τοπικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης και όχι του Ελληνικού λαού. Αβαντάρουν ο ένας τον άλλον όπου χρειάζεται και φιλονικούν για θέματα ανάξια προβολής με λόγο και λογική ανάρμοστη για το αξίωμα που έχουν και το οποίο δεν τιμούν.
Οι υδρογονάνθρακες της Ελλάδας δεν φαίνεται να εξορυχθούν σύντομα. Δεν το θέλει κανένας. Οι υδρογονάνθρακες θα πρέπει να βγούν με τρόπο που δεν θα αδικηθούν οι Άραβες και οι Ρώσοι. Θα βγούν δηλαδή στην ώρα τους. Μη ξεχνάτε και τη “λυκοφυλία” Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας που προέκυψε πρόσφατα. Οι Τούρκοι θα είναι υπάκουοι στους Αμερικανούς. Μη φοβάστε. Κάποιος πρέπει να παίζει τον τρελλό του χωριού για να φοβούνται οι Έλληνες και οι Κύπριοι και να ενδίδουν εύκολα ή αν θέλετε να έχουν ένα λόγο οι πολιτικοί τους να ενδίδουν εύκολα..
Λύση στην απεμπώληση των κοιτασμάτων των υδρογοναθράκων εμφανίζεται μελλοντικά η δημιουργία τραπεζικών προιόντων με βάση την αξία του ποσού των αποθεμάτων των Ελληνικών και Κυπριακών υδρογοναθράκων. Ελλάδα και Κύπρος, κατά την εκτίμησή μου είναι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της ΕΕ. Η Γερμανία εμφανίζεται ότι δεν ενδιαφέρεται για αυτούς αλλά το θέμα δεν είναι τι λένε. Κατά τη γνώμη μου θέλουν την πίττα μέσω ΤΑΙΠΕΔ αλλά χωρίς να φανεί ότι αυτοί το επεδίωξαν. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν.

Ενδιαφέρον έχει να δείτε τα παραπάνω δύο διαγράμματα. ¨Εχω κάνει τεχνική ανάλυση στη μεταβολή της τιμής των επιτοκίων των δεκαετών Ελληνικών ομολόγων όπως αυτά προσδιορίζονται απο τις αναλύσεις του πρακτορείου Bloomberg.
Στην αριστερή πλευρά είναι μια πρόβλεψη για την οποία είχα μιλήσει σε μια συνέντευξη που έδωσα στο κ.Γ. Σαχίνη στις 8/11 στο CreteTV (βλέπετε σημαντικές διευκρινήσεις εδώ).
Στη δεξιά φωτογραφία βλέπετε με απλή σύγκριση, ότι ήδη υπάρχει μερική επιβεβαίωση της πρόβλεψης μου στη περιοχή GF. Σημειώστε ότι στο σημείο G είναι η ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την ψηφοφορία εμπιστοσύνης που θα επαναληφθεί σε ένα εξάμηνο (Απρίλιο). Παρατηρείστε ότι μετά απο αυτό οι τιμές των επιτοκίων ελαφρά ανέβηκαν κλωνίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών. Δεν σας θυμίζει αυτό τη συμπεριφορά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ, για το οποίο σας μίλησα μερικά χρόνια πρίν, η οποία δημιούργησε μόχλευση των αγορών; Βλέπετε εδώ και εδώ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται συμπαρασύροντας τη τιμή του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Παρατηρείστε τέλος, την ομοιότητα των καμπυλών μετά τα σημεία P και F, που αντιστοιχούν στο μήνα Δεκέμβρη του 2013 και του 2014. Στο τέλος του Δεκέμβρη υποθέτω ότι θα υπάρξει συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με τη Τρόικα οπότε η κίνηση των επιτοκίων θα γίνει και πάλι καθοδική.
Γύρω στο Μάρτη του 2014 θα συμβούν μερικά πράγματα ταυτόχρονα που θα ρίξουν τα επιτόκια και αυτό η κυβέρνηση Σαμαλά - πρώην Τούρκογλου θα την παρουσιάσει σαν απόδειξη της σωστής πολιτικής που έχει ακολουθήσει ενόψει ευρωεκλογών. Τότε θα μιλήσει για succees story και για έξοδο στις αγορές. Τί ομόλογα όμως θα εκδώσει η χώρα και με τι έναντι;
Υπενθυμίζω ότι το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο του 2014 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των κοιτασμάτων της εταιρείας PGS για τις περιοχές που ερεύνησε. Αυτές πάντως δεν θα δείχνουν αν τα αποθέματα είναι πολλά ή λίγα αλλά τις καλύτερες θέσεις για να τρυπήσουν οι εταιρείες. Το ΥΠΕΚΑ κάνει πολλά πράγματα λάθος και δεν μου φαίνεται περίεργο αφού παίζονται πολλά συμφέροντα.  Κατα τη γνώμη μου, το ΥΠΕΚΑ έχει φτειάξει μια κλειστή ομάδα εμπίστων στην οποία τα  πραγματικά Ελληνικά συμφέροντα δεν μπορούν να παρεισφρήσουν. Κανείς δεν ξέρει πως σκέφτονται στο ΥΠΕΚΑ και τί στόχους έχουν. Κανείς ενδιαφερόμενος δεν πληροφορείται σωστά. Φυσικά και ενδιαφερόμενες εταιρείες. Αυτή η πολιτική του ΥΠΕΚΑ μπορεί να επηρρεάσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας λόγω των μεγάλων συμφερόντων που ενδιαφέρονται να πάρουν μεγάλο μέρος της πίττας απο τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Στη κυβέρνηση αυτά τα ξέρουν.

Ένα εύλογο ερώτημα που θα μπορούσε να έχει κανείς είναι  “γιατί η Τουρκία δεν προχωράει σε εξόρυξη υδρογοναθράκων σε περιοχές της Τουρκικής ΑΟΖ, που σύμφωνα με όσα παρουσίασα στην εκπομπή Αντιθέσεις του κ.Σαχίνη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν  υδρογονάνθρακες (περιοχές που δείχνουν τα κίτρινα βέλη στις τρείς παραπάνω φωτογραφίες)”. Πιθανοί λόγοι είναι:
  • ότι παίζουν παιγνίδια άλλων που θέλουν να βουτήξουν τους Ελληνικούς και Κυπριακούς υδρογονάθρακες για ένα κομμάτι ψωμί, παίζοντας τον μπαμπούλα στη περιοχή. Στην Κύπρο ακούγεται ότι έχουν υπογραφεί πολλά μυστικά συμβόλαια. Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνεται στην Ελλάδα…
  • ότι έχουν υπογράψει μνημόνια και συμφωνίες με την Ελληνική πλευρά που δεν τους επιτρέπουν έρευνες στις περιοχές αυτές. 
  • ότι δεν έχουν την τεχνολογία να προχωρήσουν και ότι περιμένουν εντολές σύντομα απο τις ΗΠΑ για να προχωρήσουν μετά το κλείσιμο του θέματος στο Ιράν.
To θέμα των φαρμάκων απασχόλησε αυτή την εβδομάδα τη Βουλή. Παρότι έγινε  πολύς θόρυβος ουσιώδη ερωτήματα δεν απαντήθηκαν.
Ποιό είναι το κόστος και το ποσοστό κέρδους των γενοσήμων που παρήγαγαν επι χρόνια οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες; Αυτό δεν το άγγιξε κανείς απο τους φανατικά ομιλούντες για το θέαμ ούτε φυσικά κανείς απο τους μεγάλους δημοσιογράφους.
Πόσo τα εκατό είναι το κέρδος των βιομηχάνων που πουλούν γενόσημα στην Ελλάδα; Αν γνωρίζαμε αυτό, δεν θα προβληματιζόμαστε να καταλάβουμε ότι τα αντιμαχόμενα κόμματα στήριζαν αντίθετα στρατόπεδα συμφερόντων ή ακόμη ότι αποτελούσαν πεδίο ανύπαρκτης μάχης και διαπλοκής;
Ποιός οργανισμός στην Ελλάδα ελέγχει τα γενόσημα; Καμμία απάντηση. Αντίθετα, η μπάλα πήγε στη κερκίδα. Όλοι άρχισαν να μιλούν για τη Γερμανοεβραική ΤΕVA και το Σόρο. Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα. Σε μια ελεύθερη αγορά ο ανταγωνισμός είναι ελεύθερος. Το πρόβλημα επιλύεται με συμμαχίες. Ο ΟΟΣΑ μάλιστα διάβασα ότι θέλει να ξεπεραστεί και ο νόμος της Ελλάδας περι μονοπωλείων με ένα νέο νόμο. Σαν δάκτυλος της κυβέρνησης και της Τρόικα μου μυρίζει…
Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση άρχισε να χτυπάει το τοπικό κατεστημένο και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα συνεχισθεί γιατί τα μνημόνια πρέπει να εκτελεσθούν και η παρούσα “κυβέρνηση” να διατηρήσει τη πρωτοκαθεδρεία. Aπο την ώρα που παρεδόθη η Εθνική κυριαρχία γίνεται της αρπαχτής το κάγκελο…!
Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κρυφά χαρτιά όλων. 
Επίθεση κατά των στηριχτών του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε και με την επίθεση κατά της Αγγελοπούλου που όπως έχει ακουστεί ποντάρει στο ΣΥΡΙΖΑ. Της βρήκαν από την ΕΕ, ότι απο το ταμείο των Ολυμπιακών λείπουν 9 δίς ευρώ. Την αλήθεια δυστυχώς δεν θα την μάθουμε ποτέ αφού η “Ελληνική” “δικαιοσύνη” και η “δημόσια” “τάξη” στηρίζει τις υπογραφές των μνημονιακών δυνάμεων. Πέραν αυτού ουδέν…
Για το υποβρύχιο Παπανικολής είχα γράψει πρώτη φορά εγώ για το σημασία του προβλήματος που έγερνε και πως αυτό θα διορθωνόταν απο το 2010. Είχα δίκιο. Το υποβρύχιο έχει πολλά τεχνικά προβλήματα (βλέπετε εδώ). Το ΣΥΡΙΖΑ γιατί άραγε δεν ζήτησε τη γνώμη τεχνοκρατών για τη σημερινή κατάσταση του υποβρυχίου; Δεν είναι σημαντικό ότι το υποβρύχιο έχει βαρύνει για να μη γέρνει; Δεν είναι σημαντικό ότι είναι “θορυβώδες” και ότι ανιχνεύεται εύκολα; Επιτροπή μόνο για τα μάτια και για συγκάλυψη ζήτησε το ΣΥΡΙΖΑ; Ποιός καλύπτει τον πρώην κ.Τούρκογλου τελικά; Ποιός επιβραδύνει τη απονομή της δικαιοσύνης; Τί κρύβουν όλοι;
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρακτικά υποβρύχιο και όλοι αυτοί στη Βουλή ξυρίζουν τη Μαριώ. H δικαιοσύνη γιατί δεν παρενέβη μέχρι τώρα; Γιατί; Και τυφλή και κουφή;
Γιατί όταν παρεμβαίνει η δικαιοσύνη εμφανίζεται το φαινόμενο της δημιουργίας αιτήσεων εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή; Διαπλοκή; Για να ξεφύγουν οι ένοχοι;
Γιατί προωθείται απο τη κυβέρνηση λύση του προβλήματος της μη παράδοσης των υποβρυχίων και της επαναλειτουργίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά πρίν το θέμα αυτό φτάσει σε νέα διαιτησία ή στη δικαιοσύνη; Φοβάται η κυβέρνηση μήπως μαθευτούν πράγματα ή μήπως ξεκινήσει έρευνα; Πόσα πιά κρύβουν;
Και για το ζεόλιθο εγώ μίλησα πρώτος και άνοιξα μάτια. Μετά ακολούθησαν και άλλοι. Καλό είναι να γίνει εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου για να υπάρξει επαναβιομηχάνιση της χώρας, να μη ξεπουλούνται οι πρωτογενείς πηγές πλούτου της χώρας, να σταματήσει η έξοδος των επιστημόνων και μηχανικών στο εξωτερικό, να μη γίνουν όλοι εργάτες οδοποιίας, σερβιτόροι ή παππάδες (βλέπετε εδώ).
Και η πρόβλεψή μου για τη μελλοντική λειτουργία Χρηματιστηρίου Προιόντων επαληθεύεται (βλέπετε εδώ). Στα σκαριά είναι λένε η αναβίωση του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στον Πειραιά (βλέπετε εδώ). Προχωρούν γρήγορα και δεν θέλουν εκλογές. Τρέχουν να προλάβουν. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αφού οι τμές των προιόντων δεν θα καθορίζονται πλέον απο τους μικροκαλλιεργητές αλλά απο τους μεγαλοκαλλιεργητές, στους οποίους αργά και σταθερά η κυβέρνηση θα μεταφέρει τη χρήση μεγάλης έκτασης καλλιεργήσιμης γής, δημόσιας ή εκκλησιαστικής, προστατευόμενης ακόμη και απο το Natura 2000! Πώς αλλοιώς θα γινόταν;
Το κυριότερο όλων είναι να ξεκουμπιστεί το παρόν πολιτικό σύστημα απο τα πράγματα της χώρας. Είναι επιζήμιο, ανήθικο, ανίκανο να επιλύσει και να σχεδιάσει οτιδήποτε, υποδουλωμένο στη θέληση τρίτων. Αρκετά με αυτό.
Το παρόν πολιτικό σύστημα διέλυσε εν γνώσει του τη χώρα και τη Κύπρο για να φάνε τα όρνεα των αγορών με τα ντόπια τσακάλια των ειδικών προνομίων και των διαμέσων προμηθειών, μιζών κλπ, τα πετρέλαια με κόστος μηδέν. Οι μέντορες του είναι ένα μείγμα συναγωνιζομένων τρωκτικών. Πρόκειται για ύαινες. 5000 αυτοκτονίες ποιός τις λογαριάζει; Ποιά ηθική; Αυτά είναι για τους άλλους…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top