GuidePedia

0

TO KIEBO ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ Β.ΠΟΥΤΙΝ
Tζιχαντιστές που πολέμησαν στην Συρία, συμμετέχουν στις διαδηλώσεις εναντιον του Ουκρανού προέδρου Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, ο οποίος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία, που περιλαμβάνει την υποχρέωση της Ουκρανίας να προσχωρήσει στο μέλλον στην Ευρασιατική Ένωση.
Αυτό αναφέρθηκε από τον συντάκτη του βρετανικού The Economist, 'Εντουαρντ Λούκας, που επικαλείται ανώνυμες πηγές.
 Σύμφωνα με τον Λούκας, η στρατηγική συμφωνία με τη Ρωσία προβλέπει, ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα διαθέσει στην Ουκρανία τουλάχιστον 5 δις δολάρια και θα καθορίσει την τιμή του αερίου στα 189 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα. Εκτός αυτού, στον Γιανουκόβιτς θα διατεθούν στο μέλλον από τη Μόσχα 15 δις δολάρια.  «Να έχετε υπόψη σας ότι στην Ευρώπη η τιμή είναι περίπου 500 δολάρια», υπογράμμισε ο ίδιος ο Πούτιν.
Είναι γνωστό, ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε την Παρασκευή στο Σότσι, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Λούκας οι πληροφορίες του θα επιβεβαιωθούν και έιναι απόλυτα εγγυημένες.Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν σοκαριστεί καθότι βλέπουν να διαγράφεται μια μεγάλη ήττα για αυτές.
Όμως εντύπωση πορκαλέι η χρήση των τζιχαντιστών ισλαμιστών και στις διαδηλώσεις στην ουκρανία, των ίδιων ατόμων που η Δύση χρησιμοποίησε και εξόπλισε, εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, και σφάζουν ελληνορθόδοξους και συροκόπτες χριστιανούς καθημερινά με την ανοχή της "χριστιανικής" Δύσης.
Εδώ και μια εβδομάδα στο Κίεβο υποκινούμενες διαδηλώσεις από πράκτορες των ΕΕ-ΔΝΤ προσπαθούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή που πήρε, να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία είναι ιστορικά διαιρεμένη μεταξύ δύο πληθυσμών: στη Δύση, οι υπέρ της ΕΕ και Καθολικοί (όχι όλοι, οι περισσότεροι πάλι είναι Ορθόδοξοι) στο θρήσκευμα και στην Ανατολή οι ρωσόφιλοι, ρωσόφονοι και Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Με βάση αυτή τη διαίρεση είχε ακμάσει η «Πορτοκαλί Επανάσταση» που προσπαθούν να επαναλάβουν τώρα ξένα κέντρα εξουσίας.
Ωστόσο, η υποκίνηση αυτών των ταραχών σύμφωνα με το έγκυρο και ψαγμένο voltairenet.org προωθείται από μια ομάδα νέων Τατάρων της Κριμαίας.
Είναι μέλη του κινήματος Azatlyk (Ελευθερία) του νεαρού Naïl Nabiullin και δρουν για τη μεγάλη Τουρκία.

Υποστηρίζονται τόσο από τροτσκιστικά κόμματα, όσο και από την τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Μόλις γύρισαν πίσω από τη Συρία μέσω Τουρκίας, όπου είχαν πάει για να ασκήσουν τη τζιχάντ κατά του συριακού κράτους.
Φαίνονται να είναι υπεύθυνοι για τις προκλήσεις που ανάγκασαν τα ουκρανικά ΜΑΤ να προβούν σε ανάλογη βία, δίνοντας λαβή στις δυτικές κυβερνήσεις να μιλούν για "βίαιες καταστολές".
Το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Ουκρανία είναι πολύ μεγάλο, η Δύση παίζει το τελευταίο της χαρτι για να βρεθεί στην "αυλή της Μόσχας" στην προσπαθειά της να την ελέγξει γεωπολιτικά. Δεν διστάζει να συμμαχήσει και με τον "διάβολο" τον υποτιθέμενο μεγάλο της εχθρό τους ισλαμιστές αντάρτες, με άμεση σύνδεση με την Αλ Κάιντα, προκειμένου να απομονώσει την Ρωσία.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top