GuidePedia

0

Η Αρμενία επιβάλλει στον Αχμέτ Νταβούτογλου να επισκεφθεί το μνημείο της Γενοκτονίας και να «προσκυνήσει» στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών που σφαγιάστηκαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αυτή που αναπολεί ο πολύ βαρύς Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Φαίνεται πώς η Αρμενία αν και μικρό κράτος έχει… και πολιτικό σθένος.
Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Ελλάδας που ακυρώνει τη συζήτηση του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου στη Βουλή για να μην δυσαρεστήσει τον θεωρητικό του νέο-οθωμανισμού, όπως αποκάλυψε το «defencenet.gr», δίνει απαντήσεις της πλάκας όταν ο Ρ.Τ. Ερντογάν κάνει «επέλαση» μέχρι τη Θεσσαλονίκη εξερευνώντας τη Θράκη και γενικά προκαλεί και αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και όχι μόνο.
Ο Α. Νταβούτογλου επρόκειτο αύριο να επισκεφθεί το Γέρεβαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου. Παραμονές της επίσκεψης του όμως προέβη σε προκλητικές δηλώσεις, καλώντας τους Αρμένιους να εγκαταλείψουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, προφανέστατα στηρίζοντας το «δορυφόρο» της, το Αζερμπαιτζάν.
Τι απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Σαβάρς Κοτσαριάν. «Αν θέλει ο κ. Νταβούτογλου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Τουρκίας και Αρμενίας τότε κατά την επίσκεψη του Γέρεβαν πρέπει να επισκεφθεί στην Τσιτσερνακαμπέρντε το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και να καταθέσει στεφάνι».     
Πρόσθεσε, ότι «εάν η Τουρκία θέλει πραγματικά να επιταχύνει τη διαδικασία για τη δημιουργία πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ των κρατών της περιοχής, κύρια πράξη της είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το άνοιγμα των αρμενο-τουρκικών σύνορων».
Ο κ. Κοτσαριάν δεν χαρίστηκε καθόλου στον Τούρκο «μεγαλοπρεπή» υπουργό Εξωτερικών που λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Αρμενία την κάλεσε προκλητικά «να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν αν θέλει να αποσυρθεί από την υπάρχουσα απομόνωση».
Η Αρμενία δείχνει πώς είναι σοβαρό κράτος, με σοβαρούς πολιτικούς και σέβεται τη μνήμη των νεκρών που σκότωσαν οι Τούρκοι. Η Ελλάδα τείνει «χείρα φιλίας» ακόμη και όταν ο Ρ.Τ. Ερντογάν αμφισβητεί τη Θεσσαλονίκη, μοιράζει εδάφη όπως αυτό του Αστέρα της Βουλιαγμένης στην τουρκική εταιρεία και τους ισλαμιστές συνεργάτες της και στρώνει κόκκινο χαλί στον κ. Νταβούτογλου ξεχνώντας τις Γενοκτονίες.
Τι περιμένεις από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο που ετοιμάζεται να «ξεπουλήσει» το Κυπριακό, αλλά και την κυβέρνηση του… πατριώτη Σαμαρά;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top