GuidePedia

0

O αγγλοαμερικανικός παράγοντας έχει προσχεδιασμένη πολιτική στο κυπριακό. Και έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν γρήγορη λύση, επειδή αυτό επιτάσσουν οι σχεδιασμοί τους στην ευρύτερη περιοχή.
Κεντρικός άξονας αυτής της πολιτικής είναι το φυσικό αέριο και οι σχεδιασμοί σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο θα στείλουν το φυσικό αέριο της Κύπρου, μέσω Τουρκίας. Το ίδιο θέλουν ακριβώς θέλουν να γίνει και με το φυσικό αέριο του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης προσπαθεί να καθησυχάσει τον λαό, στην πράξη όμως, εδώ στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. γνωρίζουμε πως αυτός δεν πρόκειται να πάει κόντρα στον αμερικανικό παράγοντα. Αλλιώς, γιατί παριστάνει τον σκληρό, αλλά βάζει τον νο 2 (και πρόεδρο πλέον στο κόμμα του) Αβέρωφ Νεοφύτου να μιλά για ''αγωγούς μέσω Τουρκίας;''

Θέλουμε να πιστέψουμε, καλοπροαίρετα, πως η αντίσταση Αναστασιάδη σε ένα πρόχειρο και κακό ανανοινωθέν έναρξης διαπραγματεύσεων συνετάχθη κατόπιν ρεαλιστικών εκτιμήσεων και όχι κατόπιν αμερικανικών υποδείξεων και παρεμβάσεων. Παρ' ότι ήδη κατέθεσε μία πρόταση στην τουρκοκυπριακή πλευρά η οποία αφήνει ανοικτή την πόρτα στη διπλή κυριαρχία και στη διπλή ιθαγένεια. Παρ' ότι επανέλαβε τον Δημήτρη Χριστόφια και, μάλιστα, κατά τον χειρότερο τρόπο.
Καθαρά λόγια: Η τουρκική διπλωματία προχωρεί ακάθεκτη προς τους στόχους της. Θέλει ξεκάθαρα λύση δύο κρατών και δύο λαών, δύο κυριαρχίες, δύο ιθαγένειες, και προπαντός να γίνει ο ''νταβατζής'' του φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα και μοναδικό γερό χαρτί απέμεινε σε Ελλάδα και Κύπρο: Αυτό μιας μελλοντικής οικονομικής ανάκαμψης και ευρωστίας, που περνά μέσα από το φυσικό μας αέριο. Το χαρτί αυτό, τα πλέον σκληρά κέντρα του αγγλοαμερικανικού παράγοντα προσπαθούν να το κάψουν. Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος οικονομικά χρεοκοπημένο και στρατιωτικά ανύπαρκτο. Ο φυσικός του πλούτος μπορεί να αρπαγεί ανά πάσα στιγμή. Ποιός θα βοηθήσει; Η Ελλάδα των μνημονίων και του δοσιλογισμού σε τρόικα και ΔΝΤ; Μόνη ελπίδα, κατά την άποψή μας, σε Αθήνα και Λευκωσία, η πανελλήνια λαική βούληση και θέληση, ο λαός μας και το ένστικτο αυτοσυντήρησης και επιβίωσης. Αυτό που λειτούργησε στην Κύπρο του 2004 και έδιωξε τον θανάσιμο κίνδυνο. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, αφού οι ύαινες οσμίστηκαν ''αίμα'' (βλέπε: αέριο-πετρέλαιο) και επιστρέφουν, πιό πεινασμένες και αποφασισμένες...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top