GuidePedia

0

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί αύριο, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Shoygu, προσκεκλημένος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Αύριο το πρωί θα διεξαχθούν συνομιλίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων και θα υπογραφεί από τους δύο Υπουργούς αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των Αβραμόπουλου και Shoygu και δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Κατά την παραμονή του στη χώρα μας, ο Shoygu θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πέραν όμως των επίσημων ανακοινώσεων, ενδιαφέρον έχει το περιεχόμενο της αμυντικής συμφωνίας που θα υπογραφτεί, αφού πολλά έχουν ειπωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες, που ενδεχομένως αφορούν και στη δωρεάν παραχώρηση κρίσιμων οπλικών συστημάτων που θα καλύψουν κενά στον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό, κάτι που θα αποτελούσε μια πραγματικά αξιοσημείωτη και γενναιόδωρη χειρονομία από ρωσικής πλευράς.
Οι διμερείς σχέσεις μπορούν να «ανθήσουν», επ’ αυτού δεν χωράει καμία αμφιβολία, ενώ θα ήταν προς το συμφέρον και των δυο πλευρών. Ωστόσο, εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση είναι η μία πλευρά να σεβαστεί τις στρατηγικές αναγκαιότητες ή/και τους περιορισμούς – προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η άλλη.

Με σοβαρό διάλογο (εδώ η αιχμή μάλλον αφορά την ελληνική πλευρά…) τα περιθώρια συνεργασίας είναι πολύ μεγάλα, ενώ η βασική προϋπόθεση των εκατέρωθεν θετικών αισθημάτων υφίσταται σαφώς.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top