GuidePedia

0

"Βρωμάει" η υπόθεση: Βυθίστηκε το "Νουρ Μ" με τα πυρομαχικά για τους ισλαμιστές

Βούλιαξε μέσα στο λιμάνι της Ρόδου το φορτηγό πλοίο «Nour M», το οποίο, στις 8 Νοεμβρίου πιάστηκε στην περιοχή των Ιμίων με 55 κοντέινερ γεμάτα με πυρομαχικά των 7,62 χλστ., των 12,7 χλστ και των 14,5 χλστ., όλα για όπλα ρωσικής κατασκευής που προορίζονταν για τους ισλαμιστές της Συρίας, αφού όπως ομολόγησε ο καπετάνιος το πλοίο αν και είχε πιστοποιητικό τελικου χρήστη από την Λιβύη κατευθυνόταν στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας, όπου και θα ξεφόρτωνε τα πυρομαχικά.
Εν συνεχεία θα προωθούντο με φορτηγά στην τουρκοσυριακά σύνορα και θα παραλαμβάνονταν από τον FSA.
Το φορτίο είχε κατασχεθεί γιατί ναι μεν η Λιβυη είχε δώσει πιστοποιητικό τελικού χρήστη (αυτή είναι η κάλυψη που δίνει το λιβυκό καθεστώς στα όπλα και πυρομαχικά που πάνε στους Σύρους αντάρτες) αλλά έπρεπε να έχει και πιστοποιητικό του ΟΗΕ! Άρα το λιβυκό πιστοποιητικό τελικού χρήστη ήταν ανεπαρκές...
Το πλοίο ήδη είχε κάποιο πρόβλημα, είχε ένα μικρό ρήγμα στο κύτος, όταν "βρήκε" στα Ίμια.
Το πλοίο υποτίθεται ότι βούλιαξε λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν από νωρίς το πρωί σε όλα τα Δωδεκάνησα και έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στις συγκοινωνίες.
Νωρίς το πρωί είχαν σπάσει (!) οι κάβοι του «Nour M» και στη συνέχεια το πλοίο βούλιαξε, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα ασφάλειας (μιλάμε για απίστευτο όγκο πυρομαχικων) και σοβαρό ενδεχόμενο ρύπανσης.
Πάντως η υπόθεση βρωμάει, καθώς είχαν μεγάλο πρόβλημα με το πως θα ξεφορτωθούν αυτή την τεράστια "βόμβα". Η μεταφορά των κοντέϊνερ είχε ματαιωθεί την τελευταία στιγμή και το φορτίο είχε κατασχεθεί. Κάποιοι είχαν μεγάλα συμφέροντα να βουλιάξει το πλοίο για να κλείσει η υπόθεση.
Δείτε τις φωτογραφίες από τη ΡΟΔΙΑΚΗ:






πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top