GuidePedia

0



Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Θύελλα πολλών μποφόρ από τις αποκαλύψεις τηλεοπτικού δικτύου του Λιβάνου, ότι το πλοίο που ακινητοποίησε το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα μετέφερε μαζί με το θανατηφόρο cargo και 280 Αιγύπτιους και Λίβυους μισθοφόρους σαλαφιστές που θα πολεμούσαν στη Συρία.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα τηλεοπτικά κανάλια του Λιβάνου (Al Jadeed tv ) μετέδωσε εκτενές ρεπορτάζ με γραφήματα αναπαράστασης για το πλοίο « Nour Μ » το οποίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Στο επιμελημένο ρεπορτάζ του από φωτογραφίες και γραφήματα της όλης επιχείρησης , μεταξύ άλλων αναφέρει :

« Ένα ακόμη καράβι επιχείρησε να φθάσει στη Συρία γεμάτο μαχητές και όπλα.Ευτυχώς δεν κατόρθωσε να εισέλθει στα συριακά χωρικά ύδατα γιατί το ακινητοποίησαν δυνάμεις του ελληνικού και κυπριακού λιμενικού σώματος ενώ αυτό έπλεε πλησίον των συριολιβανέζικων χωρικών υδάτων.Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη .Ήταν κατάμεστο από οπλισμό και άνδρες. Ανάρτησε την σημαία του Παναμά για να κατευθυνθεί προς την Αίγυπτο και να επιβιβάσει επιπλέον άνδρες. Οι ετοιμοπόλεμοι μαχητές που προορίζονταν για το συριακό μέτωπο ανέρχονταν τελικά σε 280. Άλλαξε τη σημαία του Παναμά μ’αυτήν της Σιέρα Λεόνε και από το αιγυπτιακό πέλαγος σάλπαρε προς τα χωρικά ύδατα της Συρίας .Η όλη υπόθεση περιήλθε στη γνώση των συριολιβανέζικων υπηρεσιών οι οποίες σε συνεργασία με τις ελληνικές και τις κυπριακές αρχές κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να καθηλώσουν το πλοίο και να το οδηγήσουν στο νησί της Ρόδου.Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν στο καράβι οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν τους μαχητές,τον οπλισμό και πολύ λογισμικό και ηλεκτρονικό υλικό όπως και εκρηκτικές ύλες S4 και S5 και δεκάδες χιλιάδες όπλα. »

Σε ακόμα πιο λεπτομερείς αποκαλύψεις προβαίνει το ειδησεογραφικό του Λιβάνου « Media Focal Center » σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Salem Zahran. Στο άρθρο του υποστηρίζει ότι περιήλθε στην κατοχή του η λίστα με τον ακριβή οπλισμό που κατασχέθηκε στο πλοίο και στην οποία αναφέρεται και ο εντοπισμός 280 μισθοφόρων μαχητών. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για ένα τηλεγράφημα το οποίο φέρει ημερομηνία 09/11/13 ώρα 4.00 π.μ. και στο οποίο περιέχονται όλες οι απόρρητες πληροφορίες περί του φορτίου αλλά και των ανδρών που μετέφερε το πλοίο. Ο δημοσιογράφος δε γνωστοποιεί τον αποστολέα του τηλεγραφήματος αλλά δίνει συγκλονιστικές λεπτομέρειες του περιεχομένου του . Αναφέρει ότι η μεταφορά του φορτίου με τον βαρύ οπλισμό αλλά και των μισθοφόρων που θα επάνδρωναν τις τάξεις των ανταρτών ισλαμιστών , ήταν γνωστή σε συριακές και λιβανέζικες αρχές από πληροφοριοδότες τους στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Αυτές οι πηγές είχαν λάβει την πληροφορία από τη Λιβύη απ’ όπου και απέπλευσε το καράβι εδώ και περίπου δυο μήνες με τελικό προορισμό τη Συρία. Το πλοίο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα ξεφόρτωνε σε κολπίσκο της περιοχής της Ταρτούς ο οποίος χρησιμοποιείται μόνο από μικρά αλιευτικά των ψαράδων. Απέπλευσε με σημαία Παναμά, κατευθυνόμενο προς Αίγυπτο όπου θα παραλάμβανε και άλλους μαχητές για το μέτωπο της Συρίας. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι οι λιβανέζικες υπηρεσίες είχαν δώσει σήμα για το ύποπτο πλοίο στις αντίστοιχες αρχές Κύπρου και Ελλάδας και με την αγαστή τους συνεργασία το καράβι οδηγήθηκε σε αναγκαστικό λιμενισμό στη Ρόδο. Υποστηρίζει ότι το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι μετά την αρχική επιθεώρηση όπου εντοπίστηκαν 280 άνδρες λιβυκής και αιγυπτιακής υπηκοότητας και μόνο ελαφρύς οπλισμός από αυτόματα και εκρηκτικές ύλες S4 και S5, έγινε εκτενής έρευνα κατά την οποία ανακαλύφθηκαν:

20.000 kalashnikof
60 BKC
7.000 εκρηκτικά διαφόρων τύπων ,χειροβομβίδες
4,5 τόννοι πυρίτιδας
900 LO/
15.000 B7 εκτοξευτές
76000 RBG αντιαρματικά
9 400 αυτόματα πυροβόλα 20 mm
4000 κιβώτια με σφαίρες
7063 μεγάλα οπλοπυλοβόλα (rashash στα αραβικά)
1207 πιο μεγάλα οπλοπολυβόλα εκ των οποίων τα 800 ισραηλινής κατασκευής,Jalil
220 πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς αμερικανικής προέλευσης (στα αραβικά matfa hawouen)
14.000 κυάλια,διόπτρες
Ειδικά μαχαίρια (hanatzar στα αραβικά)
Στρατιωτικές εξαρτήσεις ,στολές ,μπότες κτλ
Πλήθος υλικού λογισμικής υποστήριξης
κινητά και δορυφορικά τηλέφωνα
120 σωστικές λέμβους 18 m .


γράφημα του τελικού προορισμού


το δολοφονικό φορτίο

το πλοίο έχει λιμενισθεί από τις ελληνικές αρχές



το πλοίο λιμενίζεται στη Ρόδο

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top