GuidePedia

0


Τον «νέο γεωπολιτικό, σταθεροποιητικό ρόλο» της Ελλάδας, αναδεικνύουμε στις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες, με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να απομακρυνόμαστε από την «παραδοσιακή πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» μας και τους στόχους μας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας και στον κόσμο, τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Καραμανλή της Σχολής Διεθνών Σχέσεων Φλέτσερ, του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστόνης.

Ο κ. Αβραμόπουλος, προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», μίλησε με θέμα «Ο νέος γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας», δίνοντας παράλληλα μια εικόνα των προσπαθειών της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός εσωτερικού κλίματος «πολιτικής συναντίληψης και συνεννόησης», ενώ τόνισε ότι η χώρα μας ανοίγει τον δρόμο της προόδου και της προοπτικής, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη μέσα στην επόμενη χρονιά.

Για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, κάνοντας αναφορά επίσης για την αξιοποίηση ενεργειακών πηγών πλούτου και τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ.
Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, για τα οποία μίλησε και σε ομογενειακή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Σήμερα, ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα είναι προσκεκλημένος σε πρόγευμα από την Ευρωπαϊκή Λέσχη της Σχολής Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, όπου θα μιλήσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου, με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την πορεία της Ευρώπης προς την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και με αντιπροσωπεία της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC).
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top