GuidePedia

0

Ιδού λοιπόν ποιοί ειναι οι ανταγωνιστές για την Ουκρανία... μια χώρα που γινεται μήλον της έριδος οχι φυσικά γιατί είναι καλοί, ομόθρησκοί ή κόπτονται κάποιοι για τα δημοκρατικά της δικαιώματα... αλλά επειδή είναι σημαντικός ενεργειακός κόμβος, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό λιμένων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και είναι στο "μαλακό υπογάστριο" της Ρωσίας.
Έχουμε λοιπόν το Russia Today News που σηκώνει σημαία επίθεσης απέναντι στην Ε.Ε και το IMF ( http://rt.com/news/ukraine-eu-yanukovich-protest-368/
Και απο την άλλη το Foreign Policy περιοδικό (http://www.foreignpolicy.com/articles/2013/11/26/the_basket_case ) που παίζει τον αντίθετο ρόλο και λέει πως η Ουκρανία πάει να γίνει failed state

Η αλήθεια φυσικά είναι κάπου στην μέση όπου η Ουκρανία θα μπορούσε να σταθεί μόνη της αν δεν είχε τόσο μεγάλη γεωστρατηγική σημασία σαν έδαφος και οικονομία στην περιοχή για τους ισχυρούς " πατρονες" της σκακιέρας.

Αφιερωμένο επίσης και σε εμάς που παίρνουμε στα σοβαρά τις δηλώσεις περί συμπάθειας απο Ρώσους , ΗΠΑ .. και Ε.Ε. που όλοι τους λειτουργούν φυσικα για ιδίον συμφέρον...Να θυμίσω οτι ίδια προσέγγιση είχαμε και εμείς στην αρχή της κρίσης. Μνημόνιο και βοήθεια απο Ρωσία. Όμως,  το δυστυχέστερο ακόμα έιναι πως εμείς σε αντίθεση με την Ουκρανία.. απλά δώσαμε γή και ύδωρ έναντι... ΤΙΠΟΤΑ!
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top