GuidePedia

0


Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς για έναν πολιτικό που εν έτει 2013 δηλώνει ότι υπάρχουν βουλευτές που «ξεραίνουν το σ...ό τους», για να ζήσουν; Παίρνοντας, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στο χέρι το μήνα 5.450 ευρώ;

«Δεν εκπλήσσομαι από την πρωτοφανή σε βάρος μου επίθεση, γιατί ξέρω ότι ενόχλησα κάποιους με τη στάση μου στη φορολογία ακινήτων. Οι ίδιοι που με χλεύασαν για τη στάση μου αυτή, οι ίδιοι μου επιτέθηκαν και για τη βουλευτική αποζημίωση. Η επίθεση που δέχτηκα μου δίδαξε πολλά, αλλά δεν με αποθάρρυνε» ήταν το απίθανο σχόλιο του βουλευτή Πέλλας, όταν αντιλήφτηκε τον σάλο από τη δήλωσή του.

Ηταν η δεύτερη φορά που εντός μιας εβδομάδας προκαλούσε συζητήσεις ο «γαλάζιος» βουλευτής, καθώς πριν από μερικές ημέρες είχε πρωταγωνιστήσει εκ νέου σε τηλεοπτικό πάνελ. Εκεί είχε δεχτεί τα πυρά της Ραχήλ Μακρή, η οποία τον κατηγόρησε ότι κυκλοφορεί στον νομό του με Jaguar και ότι δεν έχει κολλήσει ένσημα στη ζωή του. Jaguar όντως δεν διαθέτει, αλλά αυτό με τα ένσημα κυκλοφορεί πολύ στον νομό Πέλλας, όπου ο «γαλάζιος» βουλευτής (που ως επάγγελμα δηλώνει πολιτικός επιστήμων-αγρότης...) εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2000. Είχε προηγηθεί η ανάδειξή του, έπειτα από πολλαπλές συνενώσεις, στη θέση του δημάρχου Σκύδρας το 1989, όπου και επανεκλέχτηκε το 1990 και το 1994. Βουλευτής εξελέγη το 2004 και το 2007, αλλά παρά τις στενές πολιτικές σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (είναι κουμπάρος του), ο Κώστας Καραμανλής ποτέ δεν του ανέθεσε κάποιον κυβερνητικό θώκο.

Ισως και γιατί οι κόντρες του στον νομό με τους άλλους συναδέλφους του ήταν συνεχείς. Είτε με τον Γιώργο Καρασμάνη είτε με την Πόπη Φουντουκίδου, είτε με τον Αλκη Νουσηκύρου.

Ηταν ένας από τους 117 βουλευτές που τον Δεκέμβριο του 2011 κατέθεσαν αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αναδρομικά (!) διαφορές βουλευτικών αποδοχών. Αλλά και αυτός που έκανε αρνητικό πάταγο, όταν μετά το 2009 και για την περίοδο που δεν ήταν βουλευτής ορίστηκε ειδικός σύμβουλος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) του νομού Πέλλας!

Νίκος Οικονόμου

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top