GuidePedia

0
Ο διοικητής της ΕΥΠ θέλησε να μπει με 3 άγνωστους άνδρες για να ελέγξουν τον χώρο για «κοριούς»

Επεισοδιακά ξεκίνησε η ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν μαζί του εμφανίστηκαν τρεις συνοδοί οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Ο κ. Δραβίλας, θεώρησε σωστό να μπει στην επιτροπή συνοδευόμενος από τρία άτομα, για τα οποία όταν ρωτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία τους, ενώ μάλιστα δεν άφησαν τα στοιχεία τους ούτε στην είσοδο της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει γενικευμένη ένταση, με την Λιάνα Κανέλλη να απειλεί με αποχώρηση καταγγέλλοντας τα όσα έγιναν, ενώ μάλιστα είπε πως δεν δεσμεύεται πλέον από το απόρρητο. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να ήταν και η αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, οι τρεις συνοδοί του διοικητή της ΕΥΠ αποχώρησαν από την αίθουσα, με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες να σημειώνουν πως η βασική τους αποστολή ήταν να ελέγξουν την αίθουσα για να διαπιστώσουν εάν ήταν «παγιδευμένη» με μηχανήματα παρακολούθησης.

Επισημαίνεται, πως τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ μάλιστα έχει απαγορευθεί και η παρουσία κοινοβουλευτικών συντακτών στον διάδρομο.

Τι είπε ο κ. Δραβίλας για τις παρακολουθήσεις και το περίφημο «βαλιτσάκι»
Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Δραβίλας αρνήθηκε ότι επί διοικήσεώς του γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, ημί μόνον ένα τζιπάκι (σ.σ. βανάκι).
Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον Ηλία Κασιδιάρη για τις συνακροάσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών.
Νωρίτερα, είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για αστήρικτη κατηγορία, αφού θα ήταν τεχνικά αδύνατον κάτι τέτοιο. Φέρεται μάλιστα ειπών ότι θα χρειάζονταν εκατομμύρια εργατοώρες και δεκάδες χιλιάδες προσωπικό, που δεν έχουν στη διάθεσή τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως γίνονται μόνο νόμιμες επισυνδέσεις.
Εξήγησε δε, ότι δεν καταγράφεται το περιεχόμενο συνομιλιών, παρά μόνο κάποια στοιχεία, ενώ και ο αρμόδιος πάροχος (σ.σ. από τον οποίο προφανώς προέκυψαν οι συνομιλίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί) κρατά στη διάθεσή του τα αντίστοιχα αρχεία επί εννέα μήνες.

Σχόλιο ιστολογίου: Η ενέργεια του κ. Δραβίλλα, να ελεγχθούν χώροι της Βουλής για... "κοριούς", θεωρείται -αν μη τι άλλο- ως έκρηξη, αφού ο θεσμικός αρμόδιος για την ασφάλεια και τις πληροφορίες, δεν εμπιστεύεται να μιλήσει για άκρως απόρρητα εντός της Βουλής!!! Μήπως ο κ. Δραβίλλας έχει στοιχεία για υποκλοπές εντός της Βουλής των Ελλήνων; Μήπως αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει τους "διαμαρτυρόμενους" βουλευτές, αφού -επί της ουσίας- ο κ. Δραβίλλας ενήργησε υπέρ των βουλευτών και της προστασίας του δικού του απορρήτου των επικοινωνιών;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top