GuidePedia

0


Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από τότε που ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διατυμπάνιζε ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της ακριτικής Γαύδου και το νησί έμεινε ξανά χωρίς γιατρό! Εδώ και λίγες ημέρες, ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν επιστρέψει στις ψυχές των περίπου 80 ανθρώπων που ζουν στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, καθώς η «λύση» που έδωσε το υπουργείο Υγείας δεν ήταν παρά η απόσπαση ενός ειδικευόμενου γιατρού από τα Χανιά, που έμεινε στη Γαύδο για μόνο δύο εβδομάδες και επέστρεψε στη «βάση» του στις 15 Οκτωβρίου.

«Η σχετική εξαγγελία έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού στο Νοσοκομείο Χανίων, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Φαίνεται όμως ότι ήταν απλώς ένα επικοινωνιακό τέχνασμα» λέει στη «δημοκρατία» η αντιδήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου. Αρχικά, φάνηκε ότι υπουργός Υγείας τήρησε την υπόσχεσή του, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου ένας νεαρός γιατρός πέρασε το κατώφλι του αγροτικού ιατρείου του νησιού. «Μόνο που ο κ. Γεωργιάδης... ξέχασε να μας ενημερώσει ότι είχαμε περιθώριο 15 ημερών για να αρρωστήσουμε και αποφεύγει να απαντήσει στις συνεχείς εκκλήσεις μας για κάλυψη της θέσης του γιατρού, ώστε να μην κινδυνεύσουν παιδιά και ηλικιωμένοι» σημειώνει η ίδια.

Την περασμένη Παρασκευή, ένα κοριτσάκι 2,5 ετών μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Κρήτη, με υψηλό πυρετό και πόνους στην κοιλιά. «εχουμε τέσσερα παιδιά εδώ, το μεγαλύτερο εννέα ετών. Ποιος νομίζει ότι μπορεί να παίζει με την ζωή τους; Στοιχίζει άραγε λιγότερο στο ελληνικό κράτος να στέλνει ελικόπτερα στη Γαύδο, αντί να δώσει κίνητρα σε νέους γιατρούς ώστε να στελεχώσουν το ιατρείο μας;» αναρωτιέται η κυρία Καλλινίκου.

Γεράσιμος Κόντος
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top