GuidePedia

0
<

Για υποσχέσεις τεσσάρων Ελλήνων πρωθυπουργών ώστε να “ικανοποιηθούν αιτήματα των μουσουλμάνων πολιτών στην Ελλάδα”, μίλησε τούρκος υπουργός Ε.Μπαγίς ,αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είπε ότι “ήμουν μάρτυρας των υποσχέσεων για ανοίγματα προς τους μουσουλμάνους πολίτες στην Ελλάδα, που δόθηκαν στον πρωθυπουργό μας. Και αυτό δεν έγινε μια φορά αλλά τέσσερις.

Οι πρωθυπουργοί Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς, έδωσαν αλλεπάλληλα αυτή την υπόσχεση. Καθώς τέσσερις Έλληνες πρωθυπουργοί έδωσαν αυτή την υπόσχεση και δεν κράτησαν τον λόγο τους, ο πρωθυπουργός μας περιμένει να δείξουν ευαισθησία και εκείνοι και να κάνουν κάποια βήματα. Και αυτό είναι μια πολύ φυσική και ανθρώπινη προσέγγιση. Εμείς ποτέ δεν κάνουμε συγκρίσεις ώστε να εφαρμόσουμε αμοιβαιότητα στους ορθόδοξους πολίτες μας, αλλά από την αρχή τονίζουμε πως είναι ανάγκη να γίνονται ταυτόχρονα βήματα καλής βούλησης. Αυτό δεν είναι αμοιβαιότητα. Αυτό είναι ένδειξη καλής βούλησης. Εμείς πολλές φορές δείξαμε την καλή μας προαίρεση απέναντι στους Ορθόδοξους πολίτες μας”.

Ποιες ήταν οι υποσχέσεις;

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μπαγίς οι υποσχέσεις είχαν να κάνουν με τη λειτουργία τζαμιών στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα. Κι όχι μόνο . Όπως είπε ο Μπαγίς “ακόμη δεν υπάρχει στην Αθήνα ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο. Εάν πεθάνει ένας μουσουλμάνος πρέπει να τον μεταφέρουν ως την Δυτική Θράκη. Ακόμη είναι απαγορευμένη η χρήση της λέξης “τουρκικός” στους συλλόγους, οι εκλεγμένοι μουφτήδες δεν αναγνωρίζονται, και υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που επιχειρεί να παρουσιάσει ως μουφτήδες στους πολίτες της τους υπαλλήλους που εκείνη έχει διορίσει”.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top