GuidePedia

0

Η αδιαλλαξία των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων οδήγησε σε αδιέξοδο τη διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού και στη διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης - 800.000 υπάλληλοι θα φύγουν από τις δουλειές τους.
Σε μια κίνηση που είχε να συμβεί αρκετά χρόνια, 17 στον αριθμό, θα προχωρήσει το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος, καθώς θα οδηγηθεί σε υποχρεωτική αργία, εξαιτίας της αποτυχίας του Κονγκρέσου να συμφωνήσει για την έγκριση του προϋπολογισμού.
Παρά τις διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ρεπουμπλικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και τη δημοκρατική Γερουσία, κανένα νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό δεν μπόρεσε να εγκριθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα ο Λευκός Οίκος να δώσει εντολή προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια για τη μερική διακοπή της λειτουργίας των δραστηριοτήτων τους, μια στάση πληρωμών και εργασιών.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φάνηκε να μην πιστεύει αυτή την εξέλιξη, καθώς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Το έκαναν στ΄αλήθεια!». Ωστόσο, είχε προηγουμένως υπογράψει νόμο που διασφαλίζει τη συνέχιση της δράσης, αλλά και της πληρωμής του ένστολου προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αρχής γενομένης από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο απόλυτο μίνιμουμ το προσωπικό τους, κάτι από το οποίο θα εξαιρεθούν οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας.
Περισσότεροι από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να τεθούν από το πρωί της Τρίτης σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων, ενώ το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού τους δυναμικού. Έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις ώρες για να προσέλθουν στην εργασία τους, να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, να ματαιώσουν τις συσκέψεις τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Τέλος, η διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στην Ουάσινγκτον, με τα δύο στρατόπεδα να αλληλοκατηγορούνται για αδιαλλαξία.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top