GuidePedia

0


Το φερόμενο ως αδίκημα του «αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης» βάρυνε περισσότερο από οτιδήποτε και έκρινε την τύχη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, αφού ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκισή του, μετά από εξάωρη απολογία.

Στο πλευρό του σε όλη τη διαδικασία, η σύζυγός του, βουλευτής του κόμματος Ελένη Ζαρούλια και η κόρη του Ουρανία, που ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Στην πρώην Σχολή Ευελπίδων βρέθηκαν περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.
Θα τον ακολουθήσει ο «πυρηνάρχης», ο επικεφαλής δηλαδή της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια του κόμματος, Γιώργος Πατέλης, το οποίο σημαίνει ότι τα στοιχεία της δικογραφίας που επικεντρώνουν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επιβάρυναν τη θέση των δύο.
Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα σε ποια φυλακή θα γίνει η μεταγωγή τους και προς το παρόν κρατούνται στη ΓΑΔΑ έως ότου ληφθεί τελική απόφαση. Όσον αφορά τα της απολογίας, ο Μιχαλολιάκος ακολούθησε την ίδια «γραμμή άμυνας» με τους βουλευτές του κόμματός του, δηλώνοντας ότι η δίωξη είναι πολιτική.

Ενδιαφέρον είχε και η αναφορά του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Λυπάμαι για τη δολοφονία Φύσσα. Την αποδοκιμάζω όπως και τη βία συνολικά. Δεν είμαι ναζιστής». Για τη Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι είχε μόνο πολιτική δράση, διαχωρίζοντας αυτή τη δραστηριότητα από πιθανή συμμετοχή μελών της σε έκνομες ενέργειες.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top