GuidePedia

0

Με την τακτική του «εσείς έχετε το πρόβλημα άρα για να σας δώσουμε χρήματα θα πρέπει να κάνετε όσα συμφωνήσαμε» και την επίδειξη φαινομενικής αδιαφορίας, η Κομισιόν, χωρίς να υψώνει τους τόνους, διαβιβάζει το μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι θα τραβήξει το σκοινί…
Τελευταίες δηλώσεις του εκπροσώπου, Σάιμον Ο’ Κόνορ, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για την τακτική, καθώς επίσης και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις των προηγουμένων ημερών με την Τρόικα τήρησε σκληρή στάση σε ορισμένα ζητήματα.

Πλέον, φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις της Ελλάδας με «εταίρους» και δανειστές θα δοκιμαστούν σοβαρά. Το ζητούμενο είναι πόσο μακριά είναι διατεθειμένη η ελληνική πλευρά να το φτάσει. Κι αυτό, διότι η τακτική της Κομισιόν είναι απολύτως κατανοητή, αφού η «ιστορία» των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και Τρόικας, καταδεικνύει ότι θεωρούν πως θα επαναληφθεί το μοντέλο της ελληνικής υπαναχώρησης μπροστά στην αποφασιστική (βλ. εκβιαστική) στάση των «εταίρων».
Αυτή τη φορά βέβαια θα πρέπει να συνυπολογιστεί η πολιτική κρίση στην Ιταλία που εγείρει το ενδεχόμενο να κληθεί η Ένωση να ασχοληθεί με πολύ πιο φλέγοντα προβλήματα από το ελληνικό, ενώ και η ανυπαρξία κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία και η εξάρτηση σε μεγάλο βαθμό της Μέρκελ από τους Σοσιαλδημοκράτες, αλλάζουν σημαντικά την εικόνα.

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί το θέμα πολιτικά και να προβεί σε κινήσεις «αλλαγής του τοπίου» με όπλο τις λογιστικές επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί μετά από μεγάλες θυσίες. Αρχή σήμερα με τη συνάντηση Σαμαρά και Λαγκάρντ. Οψόμεθα…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top