GuidePedia

0

Να είσαι η άμμος κι όχι το λάδι στα γρανάζια του συστήματος. Ελύτης.

-Σύνταγμα υπουργείο Οικονομικών 13:30 μμ

Ο Αυστριακός σκούπισε τον ιδρώτα από το μέτωπό του. Αν και η βροχερή η σημερινή μέρα στην Αθήνα, η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Ο άντρας απέναντί του διέκρινε τον εκνευρισμό του και του χαμογέλασε αχνά. ΄΄Κάνουμε ό,τι μπορούμε'' ψέλλισε και σκύβοντας στο αυτί του ''για την ακρίβεια κάνω ό,τι μπορώ,καταλαβαίνετε.....οι άλλοι φοβούνται το πολιτικό κόστος''.
Ο Τόμας τον κοίταξε ανέκφραστος.Τόση ώρα δεν του είχε εξηγήσει για ποιο λόγο τα προαπαιτούμενα δεν είχαν προχωρήσει και το προσχέδιο του προϋπολογισμού έδειχνε αριθμούς που δεν δικαιολογούσαν το πλεόνασμα.
Άνοιξε το δερμάτινο χαρτοφύλακα. ''Ορίστε'' είπε στον υπουργό και του έδωσε το μεγάλο ντοσιέ με το νέο πακέτο. Ο υπουργός το πήρε και με ύφος ψυχρού εκτελεστή απάντησε: ''Φυσικά, από μένα δεν υπάρχει πρόβλημα.''

Τώρα καταλάβαινε γιατί ο Βόλφγκανγκ συμπαθούσε αυτόν τον άντρα....δεν έλεγε ποτέ του όχι.


Μαξίμου 15:15μμ
Ο Αντώνης κοίταζε το ντοσιέ. Λίγη ώρα πριν του το είχε παραδώσει ο αυστριακός πρόεδρος του Euro working group.Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει χρόνο. Έπρεπε να βρει ένα τρόπο να παρουσιάσει τα νέα μέτρα χωρίς να προκαλέσει αντιδράσεις. Αν τα ονόμαζε προαπαιτούμενα, ίσως.....
Από τη μια κοίταζε το ντοσιέ κι από την άλλη την κρυφή δημοσκόπηση. Τα νούμερα ήταν απαγορευτικά. Δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές. Ήταν παρακινδυνευμένο.
Η πόρτα του γραφείου χτύπησε και μέσα μπήκε ο Χρύσανθος. ''Οι λίστες είναι έτοιμες σε περίπτωση που τελικά.....'' δεν πρόλαβε να τελειώσει την πρότασή του, ''Εντάξει'' τον έκοψε ο Αντώνης. Απορούσε με την ηρεμία του Χρύσανθου ώρες ώρες.
''Ας ετοιμαστούμε, ο Κάρολος μας περιμένει'' τόνισε όλο νόημα στον Χρύσανθο και πήρε στα χέρια του το ντοσιέ, τη κρυφή δημοσκόπηση και τις λίστες.....


-Προεδρικό 17:15μμ
Ο Κάρολος έβγαλε το σακάκι. ''Φτιάξε μου ένα τσάι'' είπε στον πιστό του οικονόμο ''Και να μην με ενοχλήσει κανείς,θέλω να ξεκουραστώ''. Άνοιξε τα παράθυρα που έβλεπαν στο κήπο. Το απόγευμα ήταν μελαγχολικό. Ένιωθε να κρυώνει. Τα ξανάκλεισε. Δεν μπορούσε να βρει πουθενά ηρεμία μετά τα σημερινά. Χθες τον είχε αναστατώσει ο Βαγγέλης. Σήμερα ήταν η σειρά του Αντώνη. Τώρα τα θυμήθηκαν όλοι τους!!! Τώρα κατάλαβαν ότι δεν έχουν επιλογές.!!!
''Εγώ νίπτω τας χείρας μου'' το ξεκαθάρισε και στον Βαγγέλη και στον Αντώνη. Ας έκαναν ό,τι καταλάβαιναν, δεν μπορούσε να υποσχεθεί τίποτα. Ούτε και να βοηθήσει. Το μόνο που υποσχέθηκε στον Αντώνη ήταν να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. ''Φρόντισε να μην έχουμε αντιδράσεις'' ήταν η παράκληση του προς τον Αντώνη. ''Έχει αναλάβει την υπόθεση ο Δημήτρης, όπως ανέλαβε κι όλη τη παρέλαση'' τον καθησύχασε ο Αντώνης.

Με τον Δημήτρη ένιωθε σιγουριά ο Κάρολος. Δεν το αποκάλυψε όμως στον Αντώνη. Θα το παρεξηγούσε κι οι ώρες ήταν κρίσιμες για να ανάψει τέτοιες φωτιές μέσα στη γαλάζια παράταξη.

''Το τσάι σας, πρόεδρε'' ο Κάρολος πήρε το τσάι του βουνού και με δυο γουλιές ένιωσε να συνέρχεται.''Θα φάω ελαφρά απόψε, ένα φιλέτο και πράσινη σαλάτα'' έδωσε την εντολή πριν απομονωθεί στο γραφείο του. Έπρεπε να σκεφτεί όσα του είπαν Αντώνης και Βαγγέλης και μετά να αποκρυπτογραφήσει τις κινήσεις του Δημήτρη.

-Κολωνάκι Γερμανική Πρεσβεία 18:25μμ

Ο πρέσβης έκλεισε το τηλέφωνο.Ο συνομιλητής του τον είχε διαβεβαιώσει πως όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο. Η κίνηση είχε γίνει. Μεγάλη καθημερινή εφημερίδα είχε ήδη ξεκινήσει να προβάλλει τους συμμετέχοντες και όλα θα προχωρούσαν κανονικά.Επιτέλους οι βάσεις για να δημιουργηθεί το γερμανικό κόμμα στην Ελλάδα είχαν μπει. Πριν φύγει για το σπίτι του στο Χαλάνδρι έγραψε ένα μέιλ κατευθείαν για το Βερολίνο.

Κολωνάκι....κοντά στη Γερμανική πρεσβεία
Ο μικροκαμωμένος άντρας μιλούσε στο τηλέφωνο.Τα Γερμανικά του είχαν τη σωστή προφορά.Μόλις έκλεισε το ακουστικό κοίταξε τον βοηθό του. ''Φέρε μου τις εφημερίδες, θέλω να διαβάσω με προσοχή τις αναφορές στο κίνηση μετά την στήριξη μου''. ''Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αρχίσει και φοβούνται. Μου το είπε ο άνθρωπός μας'' τον ενημέρωσε ο βοηθός αφήνοντας τον ημερήσιο τύπο στο τραπέζι.


-Ουάσινγκτον 10:15 π.μ
Ο Γιώργος έσφιξε την αγαπημένη του γραβάτα, αυτή με το μωβ χρώμα. Την φορούσε κάθε φορά που ήθελε να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση. Η μακιγιέρ πέρασε το τελευταίο στρώμα πούδρας στο πρόσωπό του ώστε να μην γυαλίζει. Ο Γιώργος έστρωσε με το χέρι του όσα μαλλιά του είχαν απομείνει και πρόβαρε το καλό του χαμόγελο. Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο. Στην οθόνη με μεγάλα γράμματα αναβόσβηνε η λέξη mοmmy .''I 'll call you back mommy'' είπε ο Γιώργος και έκλεισε τη συσκευή. Θα του έκανε πάλι παρατήρηση που δεν είχε πάει στα γενέθλια της να χορέψουν υπό τους ήχους της country που τόσο λάτρευε η μαμά. Αυτός πάλι προτιμούσε την jazz!!

O floor manager ήρθε να τον οδηγήσει στο studio. Θα έδινε τις πολύτιμες συμβουλές του ώστε οι Αμερικάνοι να αποφύγουν τη χρεωκοπία.Οι κάμερες ήταν έτοιμες.Όλοι τον περίμεναν... ένιωθε βασιλιάς!!

-Πίσω στην Αθήνα 20:30 μμ
Η γυναίκα έβγαλε τη βέρα της.Αύριο θα πήγαινε στο ενεχυροδανειστήριο να τη δώσει. Ο μήνας ήταν ακόμη στη μέση του αλλά ο δικός της μισθός είχε τελειώσει και ο σύζυγος ήταν απλήρωτος. Έπρεπε να ψωνίσει και κρέας και από ένα ζευγάρια αθλητικά στα παιδιά....τα περσινά είχαν τρυπήσει.

Στους δρόμους κάτω από το ψιλόβροχο ένα ζευγαράκι περπατούσε πιασμένο χέρι χέρι. ''Σ' αγαπώ'' είπε το κορίτσι. ''Μ' αγαπάς κι ας μην έχουμε χρήματα;;'' ρώτησε το αγόρι. ''Μα εσύ είσαι ο θησαυρός μου'' απάντησε το κορίτσι και τον αγκάλιασε.

Σας φιλώ γλυκά

Η Οχιά

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top