GuidePedia

0

Την ώρα που η Ελλάδα -για χρόνια- παραμένει αβοήθητη από τους εταίρους της στο ζήτημα της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, η Ευρωπαϊκή Ενωση φέρεται ότι ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορά της για τους Ελληνες, οι οποίοι εν μέσω κρίσης υποφέρουν από την ανέχεια που γεννά η οικονομική κρίση και η ανεργία. Τίνος ιδέα είναι το σχέδιο που ετοιμάζεται; Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για πρόταση των Βρετανών, των Ολλανδών, των Σουηδών, η οποία μάλιστα βρίσκει σύμφωνους -ποιους άλλους;- και τους Γερμανούς.

Τι ζητούν ακριβώς όμως οι συγκεκριμένες χώρες; Οπως έγινε γνωστό, επιδιώκουν να υπάρξει «αυστηρότερο νομικό πλαίσιο» τόσο για την αντιμετώπιση όσο και για την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου - άρα κι από την Ελλάδα.

Οι πλούσιοι εταίροι μας ζητούν, με λίγα λόγια, να μπει πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναζητώντας δουλειά. Ταυτόχρονα, απειλούν με ποινικές κυρώσεις όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή εργαζομένων» από τις εν λόγω χώρες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα ανέκυψε πολύ πρόσφατα, συγκεκριμένα στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν σε μια κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε ότι στις προθέσεις Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για τη θέσπιση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε. καθώς βέβαια και η επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε εισαγωγές εργατικού δυναμικού από χώρες των Βαλκανίων ή της νότιας Ευρώπης που υποφέρουν από την οικονομική κρίση.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top