GuidePedia

0
ΠΡΟΓΕΥΜΑ Α.ΣΑΜΑΡΑ -AJC

Οτι θα ξεριζωθεί η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο που αποτελούσαν στελέχη του Εβραϊκού Λόμπι. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την οργάνωση American Jewish Committee, που υποδέχθηκε με έντονα φιλικό τρόπο τον Ελληνα πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της Ντέιβιντ Χάρις (φωτογραφία) χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά πραγματικό φίλο του Ισραήλ και της Αμερικανο-Εβραϊκής Κοινότητας.
«Οι συλληφθέντες ηγέτες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, η οποία από την πλευρά της «κάνει τη δουλειά της».
Είναι σημαντικό ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεχώρισε τους ψηφοφόρους από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Είπε ότι ο αρχηγός της και πέντε βουλευτές συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για εηκληματική δραστηριότητα. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι της ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι νεοναζί και τους δικαιολόγησε για την επιλογή τους λέγοντας ότι η οικονομική κρίση και η υψηλή ανεργία τους ώθησαν προς τη Χ.Α.
Απαντήσαμε στη βία, είπε ο κ. Σαμαράς και συλλάβαμε την ηγετική ομάδα της Χ.Α., η οποία εκμεταλλεύθηκε την κρίση. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα, συνέχισε, και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει χώρος σε κανένα μέρος του κόσμου για τους νεοναζί.
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ενθουσίασαν το εβραϊκό ακροατήριο, που καταχειροκρότησε τον κ. Σαμαρά. Η συγκεκριμένη οργάνωση (AJC), αλλά και όλες οι ομάδες που αποτελούν το Εβραϊκό Λόμπι, στήριξαν την απόφαση της Αθήνας να ξεριζώσει και να διαλύσει τη Χ.Α., όπως φαίνεται πως είναι το σχέδιο της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διάλυση της Χ.Α. αποτελούσε αίτημα των Εβραιο-Αμερικανών, οι οποίοι –μετά την απόφαση του Σάββατου- αναμένεται να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τα ελληνικά εθνικά θέματα στην Ουάσιγκτον.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα προβλήματα της οικονομίας λέγοντας ότι εκτός από την κρίση είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τη Χ.Α. Τώρα, είπε, θα αφοσιωθούμε και θα εργαστούμε για τον τερματισμό της κρίσης και την ανάπτυξη.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top