GuidePedia

0

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Στις 4 Μαρτίου 2005, αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές στην Ελλάδα, υποτίθεται έπειτα από έναν έλεγχο ρουτίνας, που έκανε η εταιρία Vodafone στο λογισμικό της, αλλά κατ'άλλες πηγές πληροφορήθηκαν ότι υπήρχε διαρροή και φοβήθηαν το σκάνδαλο οπότε και πήγε ο τότε επικεφαλής της ετιρείας Γ.Κορωνιάς στον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για την υπόθεση.
Η κυβέρνηση ενημερώθηκε μια εβδομάδα μετάα αλλά ενημέρωσε την κοινή γνώμη σχεδόν ένα χρόνο μετά στις στις 2 Φεβρουαρίου 2006, με κοινή συνέντευξή Τύπου που έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας, αντίστοιχα).
Τι είχαν πει τότε; Ότι οι υποκλοπές γίνονταν μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία, παρακολουθούνταν την περίοδο 2004-05 περίπου 100 τηλέφωνα με τη χρήση 14-16 καρτοκινητών «τηλεφώνων-σκιών», τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες.
Ποιοι παρακολουθούντο; Οι πάντες, όπως και σήμερα. από τον πρωθυπουργό, μέχρι τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμβουλοι των υπουργών και στελέχη των υπουργείων, η σύζυγος του πρωθυπουργού κλπ.
Δύο χρόνια έψαχνε η Δικαιοσύνη για να βάλει την υπόθεση στο αρχείο τον Αύγουστο του 2008, αλλά το 2010 η υπόθεση ξανάνοιξε με την εμφάνιση νέων στοιχείων που υποδείκνυαν υπόθεση κατασκοπείας με ανάμιξη της αμερικανικής πρεσβείας.
Ο Τσαλικιδης βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου 2005 μία μέρα πριν γνωστοποιηθεί στις αρχές η ύπαρξη του ύποπτου λογισμικού σε ένα θάνατο που μέχρι σήμερα παραμένει σκοτεινός και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι έχει σχέση με τις υποκλοπές.
Υποτίθεται ότι αυτοκτόνησε, αλλά δεν αποκλείεται και να τον "αυτοκτόνησαν" αφού ήταν άτομο-κλειδί στην υπόθεση.
Η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις θρίλερ καθώς μ΄ αυτή συνδέθηκε ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη ,που εργαζόταν στη Vodafone και ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας .
Ο Τσαλικίδης βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου 2005 μία μέρα πριν γνωστοποιηθεί στις αρχές η ύπαρξη του ύποπτου λογισμικού. Ο θάνατός του, αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία, εκδοχή που υποστηρίχτηκε από το πρώτο δικαστικό πόρισμα.
Η υπόθεση όμως άνοιξε ξανά το 2010 καθώς νέα στοιχεία αποκάλυψαν στενή διασύνδεση του θανάτου με την υπόθεση των υποκλοπών και ενίσχυσαν την εκδοχή της δολοφονικής ενέργειας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top