GuidePedia

0

To πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών (κατάλληλο για αποστολές ELINT, ESM, ECM, ECCM κλπ) Priazovye (CCB 201) του ρωσικού Ναυτικού ενώ διαπλέει τα Στενά όπου εισήλθε προερχόμενο από την Μαύρη Θάλασσα χθες στις 15.00.
Έξι ώρες αργότερα και αφού είχαν διαπλεύσει από τον Βόσπορο, την Προποντίδα και τον Ελλήσποντο, βγήλαν στο Αιγαίο παρακολουθούμενα από τα τουρκικά παρατηρητήρια και εν συνεχεία τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (χθες ειδικά, είχαν αναπτυχθεί σε όλο το Αιγαίο 12 ελληνικά πολεμικά).
Αυτή την στιγμή το Priazovye (CCB 201) βρίσκεται κάπου στο κεντρικό Αιγαίο και μαζί του βρίσκοντα τα αρματαγωγά Novocherkassk του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και το Minsk που είναι του Βόρειου Στόλου αποσπασμένα στην Μαύρη Θάλασσα.
Ουσιαστικά το Priazovye θα είναι "τα αυτιά" και "τα μάτια" της Μόσχας στην περιοχή ανοικτά της Συρίας. Nα σημειώσουμε ακόμα ότι έχει την δυνατότητα να παρεμβάλει στα αμερικανικά βλήματα Tomahawk που αναμένεται να πλήξουν την Συρία.
Το εενδιαφέρον όμως βρίσκεται αλλού: Το Nikolai Filchenkov, την αποστολή του οποίου στην Α.Μεσόγειο είχε αποκαλύψει το defencenet.gr αναφέρει σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο πηγή του Ναυτικού της Ρωσίας ότι "αποπλέει μεταφέροντας "ειδικό φορτίο" στην Συρία"!
Και το ερώτημα είναι πρώτον τι είδους "ειδικό φορτίο" μεταφέρει στην Συρία και δεύτερον γιατί οι Ρώσοι το ανακοινώνουν; Είναι γεγονός ότι η Μόσχα δίνει "επικοινωνιακό ρεσιτάλ" σε μια πολύ δύσκολη παρτίδα από τότε που έχει ξεκινήσει η κρίση και μόνο ως τέτοια μπορεί να εκληφθεί η αποκάλυψη για το "ειδικό φορτίο".
«Το πλοίο θα αγκυροβολήσει στο Νοβοροσίσκ όπου θα παραλάβει ειδικό φορτίο και θα κατευθυνθεί στην περιοχή που έχει καθοριστεί στην ανατολική Μεσόγειο», είναι η ακριβής περιγραφή που δίνει το Ιντερφάξ.
Το μυαλό τον περισσότερων αναλυτών πάει στα αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU2 από τα οποία έχουν μεταφερθεί στην Συρία ορισμένα υποσυτήματα όπως έχει ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα μέχρι στιγμής δεν είναι επιχειρησιακά. Βέβαια αν το Nikolai Filchenkov μεταφέρει S-300 στην Συρία, τώρα που πλησιάζουμε στο αποκορύφωμα της κρίσης σίγουρα δεν θα χειρίζονται από Σύρους, αλλά από Ρώσους χειριστές, αφού οι τελευταίοι δεν μπορούν να θεωρηθούν "ετοιμοπόλεμοι".
Από την άλλη δεν είναι και τόσο εύκολο και απλό να στηθούν α/α συστοιχίες των S-300PMU2 μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Ακόμα και με Ρώσους χειριστές, ακόμα και αν πλεύσει πάση δυνάμει, η ανάπτυξή του γύρω από τις περιοχές που θα κληθεί να προστατεύσει θα απαιτούσε τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αν όλα "πάνε ρολόϊ".
Εκτός και αν υπάρχει έτοιμη υποδομή, οπότε έρχονται (λέγεται ότι tα βλήματα ήδη βρίσκονται στην Συρία) και "κουμπώνουν" τα υπόλοιπα υποσυστήματα.
Σίγουρα η ανακοίνωση έχει σχέση πάντως με την ανακοίνωση περί εμπλοκής και των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην επικείμενη επιδρομή. Λέτε να δούμε μονομαχία S-300PMU2 με B-2;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top