GuidePedia

0


Με μια ανακοίνωση – δήλωση που προκαλεί χαμόγελα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, προανήγγειλε νέες πυραυλικές δοκιμές στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου…
Όπως ανέφερε ο Κασουλίδης, «φιλική χώρα» θα προβεί σε πυραυλικές δοκιμές εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Η χώρα αυτή είναι το Ισραήλ. Η δήλωση αυτή γίνεται μια μόλις εβδομάδα μετά την άσκηση δοκιμής του αντιβαλλιστικού συστήματος Arrow 3 η οποία προκάλεσε τόσο σύγχυση, όταν εντοπίστηκε από ραντάρ της Ρωσίας και προκλήθηκε ανησυχία ότι είχε ξεκινήσει η επίθεση στη Συρία! Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε διαμαρτυρία προς την ισραηλινή πλευρά.
Προφανώς, αναμένονται νέες δοκιμές, άγνωστο εάν θα αφορούν κάποιο αντιβαλλιστικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δήλωση αποκαλύπτει τις πολύ καλές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, με το δεύτερο να έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του τη Λευκωσία.

Η κυπριακή πλευρά από την πλευρά της, μέσω της δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών, σπεύδει να ενημερώσει για την επικείμενη άσκηση, ώστε να αποφευχθούν νέες παρερμηνείες, δεδομένης της υπερβολικής συγκέντρωσης ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ατυχήματα», τα οποία θα μπορούσαν κλιμακώσουν την κατάσταση ενώ υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες αποκλιμάκωσης. Το ερώτημα είναι εάν η ανακοίνωση αυτή τελούσε σε γνώση των Ισραηλινών.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top