GuidePedia

0

Πολύ κακό για το τίποτα; Ή μήπως θα βρεθεί κάτι άλλο να τους προσάψουν;

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέλαβε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο το πόρισμα της έρευνας που διετάχθη την περασμένη Κυριακή και διενεργήθηκε από τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων.
Από το πόρισμα προκύπτει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμέτοχη εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής.
Για τα αποτελέσματα της έρευνας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.»
Το μοναδικό σχόλιο που μπορεί αν γίνει επί της ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι η επανάληψη όσων το «defence-point.gr» έχει κατ’ επανάληψη τονίσει για τις σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δηλαδή, ότι ίσως και να μην υπάρχει πιο προσηλωμένος στη Δημοκρατία θεσμός του ελληνικού κράτους, τόσο πολύ μάλιστα που έχει οδηγήσει σε υπέρ του δέοντος «υποταγή» στις επιθυμίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, με αποτέλεσμα να μην διατυπώνονται ενστάσεις για χειρισμούς που έχουν προφανείς δυσμενείς συνέπειες για την εθνική άμυνα, ένα πρόβλημα το οποίο στη συνέχεια καλούνται οι ηγεσίες των κλάδων να επιλύσουν. Αυτό έχει επισημανθεί πολλάκις, αφού καταντά αντιπαραγωγικό και έχει σημαντικές επιπτώσεις.

Από την άλλη πλευρά, όπως η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με εκλεγμένους αντιπροσώπους στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Κατά συνέπεια, εάν έχει μια απήχηση «χ» στην ελληνική κοινωνία, είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει μια περίπου αντίστοιχη και στο υποσύνολό της, που είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όταν κάποιος… ριζοσπαστικοποιείται μετά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία, δεν είναι λογικό να κατηγορούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις γι’ αυτό.
Δεν δώσαμε εμείς άδεια λειτουργίας, άλλοι είναι υπεύθυνοι, αφού υποτίθεται κατατέθηκε και ελέγχθηκε το καταστατικό της και φυσικά κρίθηκε ικανό να δώσει τη νόμιμη άδεια λειτουργίας. Οπότε, εάν πρέπει αν τεθεί κάποιο θέμα, αυτό θα αφορά ευθέως τους υπεύθυνους φορείς που ήλεγξαν και έδωσαν το «πράσινο φως». Ας σταματήσουμε να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα. Όλοι κρινόμαστε. Ουδείς έχει ασυλία στις πραγματικές Δημοκρατίες.

Όσον δε αφορά τις εγκληματικές ενέργειες, από όπου κι αν προέρχονται, αυτές εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα και οι συνέπειες πρέπει να είναι σαφείς για όλους ανεξαιρέτως, απ’ όπου κι αν προέρχονται, όπου κι αν ανήκουν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top